Ειδήσεις

Τελικός παραμονής για Απόλλωνα και Λαμία

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των Play Out της Super League και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια ομάδα εκ των Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης θα πιει το «πικρό ποτήρι» του υποβιβασμού και ποια θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία. Η αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καμάρας», το Σάββατο 7 Μαΐου, ίσως λύσει τις απορίες.

Δεν έκανε καλό η διακοπή, λόγω του Πάσχα, στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» γνώρισε βαριά ήττα από τον Ιωνικό στη Νεάπολη (5-1), βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων που της είχε αποφέρει επτά βαθμούς και στο -1 από την προτελευταία Λαμία. Η οποία, με τη σειρά της, ξεπέρασε τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου και επέστρεψε στις επιτυχίες με το 2-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Έχοντας προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έχει την πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσματα. Αντίθετα, για εκείνη του Μπάμπη Τεννέ, η νίκη είναι μονόδρομος. Την τελευταία αγωνιστική, (Κυριακή 15/5), ο Απόλλων Σμύρνης ταξιδεύει στην Τρίπολη ενώ η Λαμία υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Οι υπόλοιποι σύλλογοι που συμμετέχουν στα Play Out έχουν ουσιαστικά ως κίνητρο την πρωτιά γοήτρου. Πιο φορμαρισμένος απ’ όλους είναι ο Ιωνικός που διατηρεί το αήττητο στο μίνι πρωτάθλημα, με απολογισμό τεσσάρων νικών και μια ισοπαλίας. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πηγαίνει στο γειτονικό Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο, ο οποίος με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ (δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες στα Play Out) υπό τις οδηγίες του Κρις Κόουλμαν – που ανανέωσε το συμβόλαιό του – εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία.

Παναιτωλικός και ΝΠΣ Βόλους, που κοντράρονται στο Αγρίνιο, ισοβαθμούν. Οι Αγρινιώτες πήραν την πρώτη τους νίκη στα Play Out με το 1-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις σερί ήττες και μια ισοπαλία. Ο Γιάννης Αναστασίου ήδη κάνει τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν, όπως και στον Βόλο, όπου έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση του ρόστερ. Όσοι απομένουν, πάντως, το παλεύουν, όπως μαρτυρά το ρεκόρ 1-3-1 στο μίνι πρωτάθλημα.

Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (Κυριακή 8/5), ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στη διαδικασία και, παράλληλα, αν τον ευνοήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα, να «καπαρώσει» την πρωτιά. Πάντως, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πήρε μόλις ένα βαθμό στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Όχι πως αυτή του Μίλαν Ράσταβατς τα πηγαίνει καλύτερα – μόλις δυο στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν, πάντως, οι Αρκάδες δε δέχθηκαν γκολ από τους Κρητικούς (1-0 στην Τρίπολη, 0-0 στο Ηράκλειο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των Play Out του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

19:30 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – Λαμία (Cosmote Sport 2)

19:30 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Ιωνικός (Novasports Prime)

19:30 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – ΝΠΣ Βόλος (Cosmote Sport 3)

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

16:00 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (Cosmote Sport 2)

Πηγή