Τεχνολογία

Τα soundbars της LG για το 2023 εμπλουτίζουν την οικιακή ψυχαγωγία


03 Jan Τα soundbars της LG για το 2023 εμπλουτίζουν την οικιακή ψυχαγωγία

Posted at 18:09h
in GADGET
by Soustas

Η LG Electronics (LG) αποκαλύπτει  στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο τη σειρά soundbar για το 2023, συμπεριλαμβανομένων των ολοκαίνουργιων μοντέλων SC9 και SE6. Τα soundbars ταιριάζουν τέλεια με τις σειρές τηλεοράσεων της LG για το 2023, παρέχουν εξαιρετική αξία για τον καταναλωτή, ισχυρό και εκλεπτυσμένο ήχο και σειρά από πρακτικά, εύχρηστα χαρακτηριστικά και κομψά σχέδια.

Τα νέα soundbar της LG ενσωματώνονται ιδανικά στις τηλεοράσεις της εταιρείας. Παρέχουν κορυφαία εμπειρία χρήστη και ισχυρότερο, πιο αυθεντικό ήχο που κάνει την οικιακή ψυχαγωγία ακόμα πιο καθηλωτική. Ο συνδυασμός του LG Soundbar και της LG TV παρουσιάζει καινοτόμες, νέες δυνατότητες, όπως το WOW Orchestra[1], το οποίο χρησιμοποιεί κάθε ένα από τα κανάλια ήχου των δύο προϊόντων για να δημιουργήσει ένα διευρυμένο ηχητικό σκηνικό με βελτιωμένο ύψος, βάθος και ισχύ. Οι μπάρες ήχου 2023 της LG και οι τηλεοράσεις LG αποτελούν εξαιρετική λύση ήχου multi-surround, επιτρέποντας στους ακροατές να απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα Dolby Atmos και IMAX που τροφοδοτείται από DTS:X.

Οι κορυφαίες λύσεις ήχου οικιακής ψυχαγωγίας της εταιρείας ενσωματώνουν  επίσης τo εξαιρετικά φιλικό στη χρήση interface στο Home Dashboard της τηλεόρασης LG, που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα τις ρυθμίσεις του soundbar τους και να μοιράζονται τις λειτουργίες ήχου με την TV[2]. Επιπλέον, το WOWCAST επιτρέπει στα soundbar του 2023 να συνδέονται ασύρματα με τηλεοράσεις LG, εξασφαλίζοντας άνεση χωρίς καλώδια και μια πιο τακτοποιημένη εμφάνιση στο σαλόνι χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα του ήχου.

Εκτός από το  διευρυμένο σύνολο χαρακτηριστικών και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, τα νέα soundbar διαθέτουν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που συμπληρώνει τη μινιμαλιστική εμφάνιση των τελευταίων τηλεοράσεων της LG και ταιριάζει άψογα με μεγάλη ποικιλία διακοσμήσεων. Ένα νέο στήριγμα[3] δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τοποθετούν το LG Soundbar τους ακριβώς κάτω από τις τηλεοράσεις LG, δημιουργώντας ένα οπτικά αρμονικό και premium στιλ. Το στήριγμα, το οποίο προσαρμόζεται στο πίσω μέρος μιας συμβατής τηλεόρασης LG, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτοίχια τοποθέτηση ή την τοποθέτηση των νέων soundbar σε θέση που εξασφαλίζει την καλύτερη εμπειρία ήχου για τους χρήστες. Το βολικό στήριγμα βοηθά στην τακτοποίηση των καλωδίων χωρίς να χρειάζονται επιπλέον εργασίες στον τοίχο.

Τα soundbars του 2023 προσφέρουν πιστή αναπαραγωγή ήχου και βελτιωμένη ευκρίνεια για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία home cinema με την τεχνολογία Triple Sound της LG, η οποία περιλαμβάνει το πρώτο ηχείο Triple Up-Firing στον κόσμο. Ένα νέο χαρακτηριστικό για φέτος είναι η τεχνολογία χωρικού ήχου τριπλού επιπέδου. Χρησιμοποιεί ανάλυση καναλιών που εκτελείται από μηχανή 3D βασιζόμενη σε HRTF για να προσθέσει ένα εικονικό μεσαίο επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα ζωντανός ήχος με πειστική αίσθηση του χώρου που βάζει τους ακροατές στο κέντρο ενός καθηλωτικού περιβάλλοντος ήχου.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ακούσουν τη διαφορά που κάνει το Triple Sound Optimizer της LG – μια δυνατότητα που ενισχύει έξυπνα την απόδοση των νέων soundbars – και να απολαύσουν αναβαθμισμένο ήχο μέσω του Smart Up-mixer, που μετατρέπει τον ήχο δύο καναλιών σε εκπληκτικό, multi-channel περιβάλλον. Το βελτιωμένο AI Room Calibration της LG αναλύει τα δεδομένα του δωματίου και, στη συνέχεια, εφαρμόζει αυτές τις πληροφορίες στις ρυθμίσεις του soundbar για μεγαλύτερη ακρίβεια στο εύρος χαμηλής συχνότητας. Επίσης, υποδιαιρεί τις συχνότητες του μπροστινού καναλιού για να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ισορροπίας, της καθαρότητας των φωνητικών εκτελέσεων, των διαλόγων της ταινίας και της ακρίβειας της εικόνας ήχου.

Ακόμα, τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν την προηγμένη λειτουργία AI Sound Pro της LG. Εξασφαλίζοντας εξαιρετικό ήχο για κάθε τύπο περιεχομένου, είτε πρόκειται για ταινίες, αθλητικές εκδηλώσεις, παιχνίδια ή μουσική, το AI Sound Pro αναλύει το ηχητικό σήμα και εφαρμόζει αυτόματα τις κατά περίπτωση καταλληλότερες ρυθμίσεις.

Καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες οικιακής ψυχαγωγίας των σημερινών καταναλωτών, οι νέες μπάρες ήχου της LG είναι συμβατές με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συσκευών και λειτουργιών συνδεσιμότητας. Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν αναπαραγωγή χωρίς απώλειες με εκπληκτική ποιότητα ήχου όταν ακούνε τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και μελωδίες σε μουσικές εφαρμογές όπως το Tidal Connect με ήχο υψηλής πιστότητας. Οι νέες μπάρες ήχου της LG προσφέρουν εξαιρετικές λύσεις ήχου για όσους θέλουν να απογειώσουν την εμπειρία παιχνιδιών της κονσόλας, ενώ υποστηρίζουν VRR για τη μείωση του σκισίματος της οθόνης και το ALLM για την εξάλειψη της καθυστέρησης, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη μετάδοση σε 4K/120 Hz.

Μία από τις νέες μπάρες ήχου που θα παρουσιάσει η LG στην CES 2023, η SE6 έχει συμπαγή μορφή που είναι ιδανική για μικρότερους χώρους και κομψή, μοντέρνα σχεδίαση που ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε στιλ εσωτερικού χώρου. Αν και είναι το μικρότερο από τη σειρά soundbar, το κομψό, νέο μοντέλο διαθέτει τέσσερις παθητικούς ακτινοβολητές που παρέχουν εξαιρετικό ήχο με ισχυρά μπάσα. Το SE6 υποστηρίζει επίσης Dolby Atmos για κινηματογραφικό ήχο που δίνει ζωή στο περιεχόμενο.

Οι μπάρες ήχου της LG για το 2023 θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια της CES 2023 από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου στο περίπτερο της εταιρείας (#15501, Central Hall, Las Vegas Convention Center). Ενημερωθείτε για όλες τις συναρπαστικές ανακοινώσεις της LG στην CES ακολουθώντας το #LGCES2023 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

[1] Το WOWCAST μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μπάρες ήχου που υποστηρίζουν Wi-Fi. Το WOW orchestra  θα εφαρμοστεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού

[2] Θα εφαρμοστεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού

[3] Το στήριγμα μαζί με το μοντέλο SC9 είναι συμβατό με τις σειρές OLED C 2022 και 2023 της LG

Πηγή