Ειδήσεις

Τα Νέα της Πιάτσας#295



Η μεγάλη είδηση της εβδομάδος στο χώρο του αυτοκινήτου είναι ότι η Opel Ελλάς «πέρασε» στον Όμιλο Συγγελίδη. Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τον Όμιλο Συγγελίδη. 

Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης είναι πλέον από τους πιο ισχυρούς άνδρες στο χώρο του αυτοκίνητου. Κάτω από την «ομπρέλα» του Ομίλου βρίσκονται οι εταιρίες Citroen,Peugeot,DS Automobile,Mazda και Opel.

——————————————————————————————————————————————

Είναι οριστικό. Ο L.Hamilton θα βρίσκεται για άλλα δύο χρόνια με τα Silver Arrows. Ο Βρετανός έσφιξε τα χέρια με τον επικεφαλής και Διευθύνοντα Σύμβουλο της AMG Mercedes Petronas F1 Toto Wolff. 

Ο Toto Wolff ανακοίνωσε ότι ανανέωσε το συμβόλαιο με τον Hamilton και θα είναι για τα δύο επόμενα χρόνια ο Νο 1 επίσημος οδηγός της Mercedes.Φαντασθείτε τα μούτρα που θα είχε ο Bottas όταν το έμαθε.

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.Φαίνεται ότι οι απαιτήσεις του Hamilton –τουλάχιστον αρχικά- δεν έγιναν δεκτές από τον Toto Wolff. Ο Βρετανός έβαλε αρκετό νερό στο κρασί του και τότε ο Wolff υπέγραψε το διετές συμβόλαιο.

Το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των ανεπίσημων δοκιμών, έγινε η επίσημη ανακοίνωση. Ο Hamilton επειδή ζητούσε πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούσε να προσφέρει η Mercedes υπέγραψε ένα μικρό συμβόλαιο πριν από έξι μήνες. Δεν αποκλείεται να είχε κάνει και συζητήσεις και με άλλη ομάδα. Τα ζύγισε όμως σωστά ο Βρετανός και δέχθηκε την προσφορά που του είχε κάνει αρχικά ο Toto Wolff. Ο Αυστριακός μάνατζερ μπορεί να μην κατάφερε να κάνει καριέρα ως οδηγός αγώνων, όπως ήταν το όνειρο του, κατάφερε όμως να γίνει ο Νο 1 άνδρας στην αγωνιστική ομάδα της Mercedes.

——————————————————————————————————————————————

Μετά την Αστυπάλαια σειρά έχει η Χάλκη όπου θα είναι επίσημα το 2ο Πράσινο Νησί στη χώρα μας. Το έργο της Χάλκης εντάσσεται στην πρωτοβουλία GR-eco, η οποία στηρίζεται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του 2017 για καθαρή ενέργεια στα νησιά. Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε η συμφωνία και έπεσαν οι υπογραφές από τους ενδιαφερόμενους.

Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει:

-Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 μεγαβάτ μέσω της οποίας θα καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων του νησιού με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού. 

-Τη δωρεά ηλεκτρικών οχημάτων για χρήση από τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, από τον όμιλο Συγγελίδη και την ALD Automotive.

——————————————————————————————————————————————

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 30/6/2021, στο πλαίσιο της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης του «Συλλόγου Δημοσιογράφων για την Ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα», πρόεδρος εξελεγη ο Νίκος Λουπάκης ,αντιπρόεδρος ο Γιάννης Κανουπάκης, γραμματέας ο Σωτήρης Βουτσελάς και ταμίας ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.

——————————————————————————————————————————————

Να μια καλή είδηση για την Dacia που σε λίγα χρόνια θα συζητηθεί αρκετά. Και θυμηθείτε ότι θα συζητηθεί γιατί αυτός που αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου Διευθυντής Σχεδίασης είναι ο Miles Nurnberger. Είναι αυτός που για αρκετά χρόνια ήταν ο σχεδιαστής της Aston Martin. 

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο Miles Nurnberger θα είναι ο νέος Διευθυντής Σχεδίασης της DACIA. Είναι ειδικός στους εξωτερικούς σχεδιασμούς των αυτοκινήτων και έχει περάσει από μεγάλα «σαλόνια» του χώρου.

 Η είδηση μπορεί να είναι μεγάλη για την Dacia όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι μελλοντικές αλλαγές που θα γίνουν στις σχεδιαστικές γραμμές.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Miles Nurnberger πέρασε από την Aston Martin Lagonda και άλλαξε πολλά στο ήδη καταξιωμένο αυτοκίνητο των πλουσίων. Το σίγουρο είναι ότι ο Laurens van den Acker, EVP (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος) του εταιρικού Design και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Renault Group που εποπτεύει την Dacia περιμένει… θαύματα.

——————————————————————————————————————————————

Την ηλεκτρική Mustang Mach-E παρουσιάζει αύριο η Ford . Ήδη η εταιρία έχει ανακοινώσει τις τιμές και άρχισε να παίρνει τις πρώτες παραγγελίες.Στην Ελλάδα αρχικά θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις.Οι διαφορές βρίσκονται μόνο στη χωρητικότητα της μπαταρίας (Standard Range και Extended Range) και στην κίνηση. Δηλαδή στην έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) και στην έκδοση με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (AWD).

——————————————————————————————————————————————


Αύριο,6 Ιουλίου, η Peugeot θα παρουσιάσει διαδικτυακά το HYPERCAR. Η επιστροφή της Peugeot στο Endurance, είχε ανακοινωθεί το 2019. Δύο χρόνια μετά ο Γάλλος κατασκευαστής θα τραβήξει το πέπλο και θα αποκαλύψει το μελλοντικό της Hypercar, το οποίο θα συμμετάσχει στον ανταγωνισμό το 2022. Μετά από δέκα χρόνια απουσίας η γαλλική εταιρία επιστρέφει στο Le Mans ακολουθώντας όλους τους κανόνες LMH. 

——————————————————————————————————————————————

Η Έκθεση Αυτοκινήτου επιστρέφει. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, στην Αίθουσα Ξιφασκίας, φέτος η έκθεση «Αυτοκίνηση 2021»  θα γίνει στο  χώρο του Metropolitan Expo από τις  23 έως τις 31 Οκτωβρίου.

——————————————————————————————————————————————

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε πάρα πολλά τροχαία με θύματα δικυκλιστές. Τι φταίει; Η ελλιπής εμπειρία των αναβατών, το χαλαρό σύστημα που παίρνουν οι νέοι τις άδειες οδήγησης και η απροσεξία των οδηγών που κάνουν προσπέραση χωρίς να έχουν ρίξει στοιχειωδώς μια ματιά στους καθρέφτες τους. Το τροχαίο στη φωτογραφία είναι στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αττικής. Σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη οτι σε εκατοντάδες νευραλγικά σημεία του οδικού μας δικτύου δεν υπάρχουν διαχωριστικές νησίδες.

——————————————————————————————————————————————
Τέλος ένα θέμα που πρέπει να δει σοβαρά η Τροχαία είναι οι κόντρες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης μετά τη λεωφόρο Αλίμου. Η παρουσία της Τροχαίας είναι ανύπαρκτη στην περιοχή. Το καταγγέλλουν οι κάτοικοι.Κάτι θα ξέρουν για να κατηγορούν την Τροχαία. Περιμένουν από τον κ. Χρυσοχοϊδη να πάρει μέτρα. Κάτι θα έχει ακούσει και αυτός για τις κόντρες αλλά και για τα παράνομα στοιχήματα.

 



Source link