Διάφορα

Τα ΜΑΤ διέλυσαν με δακρυγόνα συναυλία στα Εξάρχεια


 

Τα ΜΑΤ διέλυσαν τη συναυλία στα Εξάρχεια χθες το βράδυ, όπως καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ο Βάσος Γεώργας, ο ιδρυτής του Bibliotheque

«Αφού έριξαν δακρυγόνα σε περίπου τετρακόσια άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία αφού έριξαν δακρυγόνα στα ΗΧΗΤΙΚΑ προκαλώντας ζημιές καθάρισαν τη πλατεία από τους αθώους ανθρώπους, τους πάγκους με τα βιβλία, έσβησαν με το ζόρι τα φώτα και παρέδωσαν τη πλατεία στους ναρκέμπορους που εμφανίστηκαν κατά δεκάδες μισή ώρα αργότερα – θα το λέμε και κανείς δεν θα μας πιστεύει πως όταν υποσχόντουσαν να καθαρίσουν τα Εξαρχεια εννοούσαν από όλους όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών», ανέφερε ο Βάσος Γεώργας, ο οποίος επιβεβαιώνει σε επικοινωνία με το Lif.gr πως οι αστυνομικοί χθες το βράδυ έριχναν χημικά ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία στα πλαίσια του φεστιβάλ Αναψυκτήριο – Τα ωραία Εξάρχεια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έφοδος των ΜΑΤ ξεκίνησε ενώ ήταν σε εξέλιξη το λαιβ της μπάντας «Γυμνά Καλώδια» και σημειώνει πως τους ευχαριστεί «γιατί έπαιξαν εχτές καταπληκτικά, αλλά αφού είδαν πως πέφτουν δακρυγόνα και το κοινό άρχισε να τρέχει πανικόβλητο συνέχισαν να παίζουν με πιο πολύ κέφι και ένταση και έτσι αποφύγαμε να έχουμε θύματα από σπρωξίματα και ποδοπατήματα. Τα Γυμνά Καλώδια συνέχισαν μέχρι που τελείωσαν κανονικά το σέτ τους αδιαφορώντας για την ίδια τους την σωματική ασφάλεια».

Η ίδια καταγγελία αναφέρει μάλιστα πως τα ΜΑΤ «έριχναν καπνογόνα στη πλατεία, ακόμα και όταν είχε πια αδειάσει – μάλλον για προληπτικούς λόγους ή για να βεβαιωθούν πως οι γείτονες που κοιμούνται θα νιώσουν απ΄την αποπνικτική μυρωδιά επιτέλους ασφαλείς και θα ονειρεύονται τον παράδεισο της κανονικότητας».

Όπως αναφέρει μαρτυρία που δημοσιοποιεί η σελίδα “Ραδιοφράγματα” ο επικεφαλής των ΜΑΤ που κατέβαιναν την οδό Αραχώβης κραύγαζε με προτεταμένο το όπλο του προς τον κόσμο που βρίσκονταν στην πλατεία και είχε δεχτεί ήδη επίθεση με δακρυγόνα και κρότου λάμψης από την διμοιρία της Στουρνάρη: “Βρωμιάρηδες ήρθε η ώρα σας” !

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση – γιατί τα καλά τα φυλάμε για το τέλος ή γιατί τα καλά τα μαθαίνουμε τελευταίοι, αναφέρει ο Βάσος Γεώργας. «Για πιο λόγο άραγε λίγα λεπτά πριν την επίθεση των ΜΑΤ στη πλατεία Εξαρχείων η αστυνομία έκλεισε την Ακαδημίας και την Πανεπιστημίου μέχρι το Σύνταγμα; Περιέργες ιδέες που σου μπαίνουν καμιά φορά στο κεφάλι…Επειδή τα λόγια είναι φτώχεια και η ιστορία γράφεται με πράξεις, ανάβουμε και σήμερα τα φώτα στη πλατεία και περιμένουμε να σας συναντήσουμε με το ίδιο χαμόγελο και την ίδια απόφαση να διαλέξουμε εμείς τον τρόπο που θα ζήσουμε τη ζωή μας… ήδη άρχισαν να στήνονται οι πάγκοι με τα βιβλία και ετοιμαζόμαστε για τη τελευταία ημέρα αυτής της χαρούμενης γιορτής. Απόψε παίζουν με σειρά εμφάνισης:SCHIZO CONSTELATION + NOMIK + NEW ZERO GOD + ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ».

Πηγή lifo.gr

The post Τα ΜΑΤ διέλυσαν με δακρυγόνα συναυλία στα Εξάρχεια appeared first on Enimerosi24.



Source link