Ειδήσεις

Τέλος στην παραγωγή του Morgan 3 Wheeler


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, 20:02

Η ιστορική Βρετανική φίρμα Morgan Motor Company αποφάσισε να σταματήσει την κατασκευή του Το 2019 έγινε το μεγαλύτερο road trip με 3Wheeler στην Ινδία με απόσταση 5.633 χιλιόμετρατρίτροχου μοντέλου της 3 Wheeler. Το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο της Morgan στο Pickersleigh Road ήταν από την ειδική έκδοση 33 P101 και η εταιρεία έφτιαξε ένα όμορφο βίντεο για να τιμήσει το ιστορικό της μοντέλο.

Το 3 Wheeler είναι εξοπλισμένο με έναν δικύλινδρο V κινητήρα 1.998 κ.εκ., αερόψυκτο, ο οποίος αποδίδει 84 ίππους και 140Nm ροπής. Οι επιδόσεις του παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακές καθώς τα 0-100Km/h έρχονται σε 6 δευτερόλεπτα χάρη στα μόλις 525 κιλά που ζυγίζει. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 185 Km/h.

Θα το ξαναδούμε, αλλά ως ηλεκτρικό πλέον

Μπορεί να είναι λυπηρό το γεγονός ότι σταματάει η παραγωγή ενός τόσο εικονικού μοντέλου ωστόσο η Η Morgan κατασκευάζει αυτοκίνητα για περισσότερα από 100 χρόνια!Morgan αφήνει ανοιχτή υπόσχεση πως θα επιστρέψει. Λεπτομέρειες για την πιθανή επιστροφή του μοντέλου δεν έγιναν γνωστές, παρόλα αυτά μπορούμε να εικάσουμε ότι θα είναι ηλεκτρικό!

Η Morgan από το 2016 δουλεύει πάνω σε ένα ηλεκτρικό EV3 το οποίο είδαμε σε πειραματικά στάδια, ωστόσο πέρυσι η εταιρεία αποφάσισε να μη βγάλει στην παραγωγή το μοντέλο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι προσπάθειες θα σταματήσουν καθώς διαθέτει νέα στοιχεία που το φέρνουν πιο κοντά στην ηλεκτρική εποχή. Για παράδειγμα, το νέο αλουμινένιο πλαίσιο CX είναι ιδανικό για ηλεκτροκίνητο όχημα. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί η Morgan για να μας δώσει ακόμα ένα ξεχωριστό μοντέλο.

Το βίντεο της κατασκευής του τελευταίου 3 Wheeler.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα Morgan σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια των πελατών

Το σπάνιο off-road Morgan που κοστίζει 240.000€!


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, 20:02

Πηγή