Ειδήσεις

Τέλος στην αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη



Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποσύρθηκαν από σήμερα οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Προηγουμένως, στο θέμα αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης ρωτώντας τον κ. Χρυσοχοϊδη και την κυβέρνηση «ποιος του παρέχει αυτή την σκανδαλώδη προστασία;».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ».

Ακολούθως απήυθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;

-Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;

– Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;

– Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;

– Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;

Καταλήγοντας, ο κ. Σπίρτζης ρώτησε «τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;» και προανήγγειλε ότι «θα υποχρεωθείτε να δώσετε τις απαντήσεις μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».



Source link