Ειδήσεις

Τέλος οι μοτοσικλέτες στη διάσημη ανάβαση Pikes Peak


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021, 18:36

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια πολύ σημαντική απόφαση πήραν οι διοργανωτές της πιο διάσημης ανάβασης στον κόσμο, το Pikes Από το 1916 παίρνουν μέρος μοτοσικλέτες στην περίφημη ανάβαση του Pikes PeakPeak. Ο αγώνας του Κολοράντο στην Αμερική είναι από τους πιο εικονικούς σε όλο τον κόσμο και συμμετέχουν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Το 2019 οι διοργανωτές ωστόσο αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις μοτοσικλέτες να αγωνίζονται στην ανάβαση για δύο χρόνια έπειτα από το δυστύχημα του Carlin Dunne.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν προσωρινή και το 2022 θα είχαμε ξανά την επιστροφή των μοτοσικλετών στον αγώνα. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Pikes Peak πήραν τη σκληρή απόφαση να απαγορεύσουν για πάντα τις μοτοσικλέτες από την ανάβαση.

Το ρεκόρ στο Pikes Peak κατέχει ο Rennie Skaysbrook με Aprilia Tuono V4 Factory.

 

Η αύξηση των θανάτων τα τελευταία χρόνια θορύβησε τους διοργανωτές και τα εργοστάσια

Οι λόγοι είναι απλοί και απόλυτα κατανοητοί. Το Pikes Peak πλέον δεν είναι ασφαλές για μοτοσικλέτες. Η έλλειψη χώρου διαφυγής στις στροφές σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό και οργάνωση κάνει την κατάσταση επικίνδυνηΗ διαδρομή από τότε που ασφαλτοστρώθηκε έχει γίνει πολύ γρήγορη για μοτοσικλέτες και το επίπεδο ασφάλειας δεν επαρκεί πλέον για τις ταχύτητες που αναπτύσσουν τα δίτροχα. Ακόμα και με τους περιορισμούς οι οποίοι μπήκαν θέτοντας ως όρο οι μοτοσικλέτες να έχουν ψηλό τιμόνι και όρθια θέση οδήγησης, πάλι στη διαδρομή αγωνίζονταν μοτοσικλέτες 200+ ίππων με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι τεράστιος.

Στην προηγούμενη μορφή της, όταν ήταν χωμάτινη, η διαδρομή δεν επέτρεπε τις μεγάλες ταχύτητες ή τις πολύ ισχυρές μοτοσικλέτες, τώρα όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Να θυμίσουμε ότι Carlin Dunne αγωνίστηκε με μια Ducati Streetfighter V4 το 2019 και έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στην προτελευταία στροφή της διαδρομής.

Η απώλεια των μοτοσικλετών στο Pikes Peak είναι πολύ σημαντική καθώς θεωρείται ένας πολύ σημαντικός αγώνας όπου αρκετά εργοστάσια στηρίζουν το προωθητικό τους πλάνο. Δεν είναι τυχαίο πως η Ducati για παράδειγμα έχει δημιουργήσει μοντέλο με το όνομα της ανάβασης – το Multistrada Pikes Peak Edition.

Τη νίκη το 2018 είχε πάρει ο αδικοχαμένος Carlie Dunne με Ducati Multistrada.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πίστα το Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Πήγε για το ρεκόρ αλλά κατέληξε στα βράχια!


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021, 18:36

Πηγή