Ειδήσεις

Συμφωνεί με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και δεν ασχολείται με την κριτική


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 11:26

Ο ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παράσταση του «The Music Critic», μια δημιουργία του βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο. Ο αμερικανός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τις δικές του απόψεις πάνω σε κριτικούς και κριτικές όπου ξεκαθάρισε ότι δεν ασχολείται με την κριτική, ούτε με όσους την ασκούν. Ακόμη από τα λεγόμενα του ξεχώρισε η θετική στάση του, υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για το θέμα, λίγες ημέρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Sunday Times, ο Τζον Μάλκοβιτς απάντησε «θα συμφωνούσα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Μιλώντας για το θέμα της παράστασης, ένα μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων, που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής, ο Τζον Μάλκοβιτς σχολίασε ότι «αν είχα ακούσει τους κριτικούς τότε δεν θα είχε προχωρήσει, δεν θα είχα γίνει αυτό που είμαι σήμερα. Δυστυχώς αυτός ο “εκδημοκρατισμός” της κριτικής έχει αποδυναμώσει την ισχύ της καθώς όλοι μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους».

Ο αμερικανός ηθοποιός πρόσθεσε δε, ότι «δεν έχει μάθει τίποτα από την αρνητική κριτική, ούτε έχω αξιοποιήσει τις κακές κριτικές» για τις οποίες είπε ότι «τις βρίσκω διασκεδαστικές». «Μπορεί να σκεφθώ την κακή κριτική αλλά θα καταλήξω να γελάω» είπε ακόμα ο Τζον Μάλκοβιτς.

O Τζον Μάλκοβιτς, είναι ο αφηγητής μιας παράστασης σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν. Στην μουσική παράσταση συμμετέχει και ο εξαιρετικός πιανίστας Χιούνγκ-Κι Τζου (Hyung-ki Joo), γνωστός για την κωμική του ταυτότητα πλάι στην μουσική του δεξιότητα.

Συντελεστές

Ιδέα – Σύλληψη: Aleksey Igudesman

Αφήγηση: John Malkovich

Aleksey Igudesman / βιολί Ι

So-Ock Kim / βιολί ΙΙ

Max Baillie / βιόλα

David Cohen / τσέλο

Hyung-ki Joo/ πιάνο

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 11:26

Πηγή