Ειδήσεις

Στους «4» του World League η εθνική ανδρών, 20-8 τη Γεωργία



Μακράν την καλύτερη έως τώρα εμφάνισή της στην τελική φάση του World League, που διεξάγεται στην Τιφλίδα, πραγματοποίησε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, στον προημιτελικό απέναντι στην οικοδέσποινα Γεωργία.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε πολύ εύκολα την Τρίτη με 20-8 και εξασφάλισε θέση στην τετράδα, όπου αύριο (30/6, 17:15) θα αντιμετωπίσει πιθανότατα το Μαυροβούνιο (αναμένεται αργότερα σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καζακστάν).

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή σε μεγάλα διαστήματα του σημερινού αγώνα. Επιδεικνύοντας αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση, η εθνική προηγήθηκε 5-0 λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος, 10-3 στο ημίχρονο και 16-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ένα εκπληκτικό 11/13 στον παίκτη παραπάνω, παρουσίασε αξιοσημείωτη ομαδικότητα με 10 ασίστ στα 18 γκολ (τα άλλα δύο ήταν με πέναλτι) και είχε εννέα διαφορετικούς σκόρερ, με τον Γιάννη Φουντούλη να είναι ο κορυφαίος με έξι τέρματα.

Αμυντικά, το ελληνικό πρέσινγκ «στραγγάλισε» τους γηπεδούχους και ο Κώστας Γαλανίδης (που ήταν και πάλι η βασική επιλογή του Βλάχου κάτω από την εστία) έκανε 11 αποκρούσεις, τη στιγμή που η Γεωργία είχε μόλις 3/10 στον παίκτη παραπάνω (1/8 μέχρι λίγο πριν το φινάλε).

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 6-1, 4-4

Διαιτητές: Γουίλις (Ν. Αφρική), Ντερβιέ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 1, Φουντούλης 6, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Σουμπλάτζε, Καβταράτζε, Νταντβάνι 1, Ιμναϊσβίλι, Μπιτάτζε 1, Γέλατσα 2, Αντεϊσβίλι, Σουσιασβίλι 2, Μέσκι, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι, Βαπένσκι 2, Γκβετάτζε



Source link