Ειδήσεις

Στον «αέρα» η συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, 15:00

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι την δεδομένη στιγμή η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open. Ο Νο 1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει μέρος στο πρώτο Grand Slam για το 2022 που θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, σχετικά με το αν έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Ο Σέρβος τενίστας που έχει εκφράσει την αντίθεση του στα συγκεκριμένα εμβόλια, δεν θα αγωνιστεί στο ATP Cup και πλέον άπαντες περιμένουν με αγωνία να δουν αν το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη θα αγωνιστεί στην Αυστραλία.

Οι διοργανωτές του Australian Open έχουν επιβεβαιώσει την ιατρική εξαίρεση, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, βάζοντας μια τριμελή επιτροπή από γιατρούς από τους τομείς της ανοσολογίας, των μολυσματικών ασθενειών και της γενικής ιατρικής, που θα δώσει την άδεια συμμετοχής στο Grand Slam.

Σύμφωνα όμως δημοσιεύματα στη Σερβία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ήδη αίτημα για να λάβει ιατρική εξαίρεση ως μη εμβολιασμένος και να ταξιδέψει στην Αυστραλία, όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Την συγκεκριμένη πληροφορία δημοσίευσε η σερβική Informer επικαλούμενη μάλιστα  αποκλειστική πληροφόρηση, μέσα από την οικογένεια του εννέα φορές κατόχου του συγκεκριμένου major τίτλου.

Τα πάντα πλέον για την συμμετοχή ή όχι του Τζόκοβιτς στο Australian Open, επαφίενται τόσο στους διοργανωτές όσο και στον ίδιο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, 15:00

Πηγή