Ειδήσεις

Στις 20 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, 21:15

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από επίσημη πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν πρότασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να τιμηθεί δεόντως επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης «τριακονταετούς συνεχούς ενδόξου, θεοφιλούς και τετιμημένης Πατριαρχίας στον Αποστολικό, Πατριαρχικό και Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως».

Η έναρξη των τελετών για την επέτειο θα πραγματοποιηθεί εκκλησιαστικά με την τέλεση Πατριαρχικής, Αρχιεπισκοπικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο, την ίδια ημέρα, 20/11, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Παναγιωτάτου στον Μακαριώτατο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την επομένη, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά το διάστημα της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, από 20 έως 25 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με πολιτειακούς παράγοντες, καθώς επίσης και εκδηλώσεις εκ μέρους διαφόρων φορέων προς τιμήν του.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, 21:15

Πηγή