Ειδήσεις

Στα «πράσα» ο ληστής που αναστάτωσε την πόλη – Έκανε 7 ληστείες σε τρεις περιοχές


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022, 00:48

Στη σύλληψη του ατόμου που φέρεται να προχώρησε σε συνολικά εφτά ληστείες με την απειλή όπλου (πιθανότατα ρέπλικα) σε Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μπροστά από τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο φερόμενος ως δράστης περίπου από τις 8.00 το βράδυ είχε προλάβει να προχωρήσει σε τέσσερις ληστείες, ενός μίνι-μάρκετ στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης και τριών φαρμακείων στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο νεαρός -όπως αναφέρουν οι περιγραφές των μαρτύρων – άνδρας ξεκίνησε τη δράση του από ένα μίνι-μάρκετ επί της Ικονίου – Προκοπίου στην Παναγία Φανερωμένη από όπου αφαίρεσε όλες τις εισπράξεις της ημέρας, ήτοι 800 ευρώ και στη συνέχεια «χτύπησε» σε τρία φαρμακεία εκ των οποίων τα δύο στις οδούς Βενιζέλου και 28ης Οκτωβρίου με Θησέως στους Αμπελοκήπους αφαιρώντας άλλα 1.000 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Περιγράφοντας τη δράση του η μία εκ των ιδιοκτητών φαρμακείου, τόνισε πως την ώρα της εισβολής του δράστη, ο οποίος κράδαινε όπλο, εξυπηρετούσε πελάτισσα, ενώ έξω περίμεναν κι άλλα άτομα προκειμένου να εισέλθουν. «Όταν εισέβαλε φορώντας full – face άνοιξε μόνος του το συρτάρι και πήρε όλο το ταμείο» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes.

Μεταφέρθηκε στην Ανατολική πλευρά της πόλης

Η δράση του ωστόσο δε σταμάτησε ούτε εκεί, καθώς έπειτα από ένα διάλειμμα λίγων ωρών αποφάσισε να αλλάξει περιοχή και από τη δυτική να μεταφερθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη χτυπώντας σε άλλα τρία σημεία.

ρχικά σε δύο καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, στην Μεταμορφώσεως και στη συμβολή των Καπετάν Γκόνη και Μητροπολίτη Κυδωνιών, τα οποία ήταν γεμάτα κόσμο λόγω του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Αργεντινή και Κροατία και σε ένα ακόμη φαρμακείο στην οδό Πόντου.

Από όλα τα καταστήματα που «χτυπήθηκαν» από τις αστυνομικές αρχές συλλέχθηκε βιντεοληπτικό υλικό μέσα από το οποίο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και στη συνέχεια να εντοπίσουν το άτομο, στην περιοχή Χαριλάου και τελικά να τον συλλάβουν σε χώρο πολύ κοντά στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επάνω του βρέθηκε το όπλο με το οποίο απείλησε καταστηματάρχες και υπαλλήλους και το οποίο πιθανότατα να είναι ρέπλικα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, φέρεται να είχε συνεργούς, καθώς αν και διέφευγε με τα πόδια μετά από κάθε “χτύπημα” μεταφέρονταν από σημείο σε σημείο πάρα πολύ γρήγορα.

Μέχρι αργά τη νύχτα όσοι έπεσαν θύματα ληστειών περνούσαν από το ΑΤ Χαριλάου – Ανάληψης προκειμένου να καταθέσουν και να ταυτοποιήσουν το άτομο που προέβη νωρίτερα στις ληστείες.

Πηγή:GRTimes.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022, 00:48

Πηγή