Ειδήσεις

Σοβαρό και για τις επιχειρήσεις το πρόβλημα στάθευσης στη Θεσσαλονίκη

Την έλλειψη χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και την ανάγκη για 24ωρη λειτουργία αυτών στο λιμάνι της πόλης, υπογραμμίζει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολές του σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκηση και στον επικεφαλής της ΟΛΘ ΑΕ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.

Παράλληλα, με τις επιστολές του, το ΕΒΕΘ θέτει επί τάπητος και το ζήτημα της ανεπάρκειας των δημόσιων χώρων υγιεινής στον δήμο Θεσσαλονίκης, «που είναι ένα θέμα με άμεση επίπτωση στις εντυπώσεις των επισκεπτών της πόλης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

«Σοβαρό», χαρακτηρίζει το πρόβλημα έλλειψης επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης στην πόλη ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, και με την επιστολή του προς τους αντιδημάρχους Οικονομικών, Σωκράτη Δημητριάδη και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κωνσταντίνο Ιακώβου του δήμου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί στους επόμενους μήνες, λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών στην πόλη».

Στην επιστολή διευκρινίζεται δε, ότι η προαναφερόμενη έλλειψη, σε συνδυασμό με τη μη συνεχή λειτουργία σχετικών δημοτικών χώρων, όπως αυτός επί της οδού Πολυτεχνείου,που δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα «έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην κίνηση στα εμπορικά καταστήματα και στα τουριστικά καταλύματα του κέντρου της πόλης, προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης», τονίζεται στην επιστολή.

Στην επιστολή του προς τα προαναφερόμενα στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει τη δυσφορία των πολιτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης «από την προβληματική λειτουργία, από άποψη καθαριότητας, των δημόσιων χώρων υγιεινής, όπως αυτών που βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους» και ζητά να ληφθούν μέτρα. Θέση του ΕΒΕΘ, όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Βλαχογιάννης, είναι ότι οι δημοτικές τουαλέτες θα πρέπει να είναι επαρκείς σε αριθμό, αυτοχρηματοδοτούμενες και φυλασσόμενες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Στο μεταξύ, με επιστολή του στον Εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιο Λιάγκο, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, του προτείνει τη λειτουργία των δύο ανοικτών χώρων στάθμευσης στο λιμάνι της πόλης σε 24ωρη βάση «ώστε να μετριαστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας», τονίζεται στην επιστολή.

Πηγή