Ειδήσεις

Σε χαμηλό τριμήνου ο αριθμός των νέων μολύνσεων


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 00:14

Όλο και περισσότερες αμερικανικές πολιτείες προχωρούν στην άρση του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών κορωνοϊού έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά περίπου 78.000 νέες μολύνσεις, οι λιγότερες από τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC). Αξίζει να σημειωθεί πως στις 15 Ιανουαρίου ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τις 800.000!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σημαντική μείωση παρουσιάζουν τόσο οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 όσο και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Οι μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού έχουν υποχωρήσει στις ΗΠΑ κατά 90% μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Καθώς η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει από το άνευ προηγουμένου κύμα εξάπλωσης του ιού, το οποίο πυροδότησε η παραλλαγή Όμικρον, πολλές αμερικανικές πολιτείες άρχισαν να εξετάζουν σχέδια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ως επίμονου αλλά διαχειρίσιμου κινδύνου στο μέλλον.

Η Καλιφόρνια αποκάλυψε πρώτη την περασμένη εβδομάδα ένα τέτοιο σχέδιο, με τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ να τονίζει πως «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό» χρησιμοποιώντας τα μέσα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για ένα αβέβαιο μέλλον. Από τις 15 Φεβρουαρίου η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική μόνο για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Ωστόσο τα CDC εξακολουθούν να συστήνουν τη χρήση μάσκας στους πολίτες για να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 00:14

Πηγή