Ειδήσεις

«Σε παράλληλο σύμπαν η κυβέρνηση» με τις νέες ανακοινώσεις της για την ενέργεια


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 13:57

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε, την Τετάρτη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τα νέα μέτρα στήριξης για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια που ανακοινώθηκαν. «Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Max FM 93.4» της Πάτρας.

«Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι λογαριασμοί έχουν εκτιναχθεί -μιλάμε ακόμα και για διπλασιασμούς λογαριασμών-, τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση και η κυβέρνηση, το μόνο το οποίο κάνει με την πολιτική των επιδοτήσεων, είναι να συντηρεί τα υπερκέρδη του καρτέλ της ενέργειας», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε δε, ότι «ταυτόχρονα, η ενίσχυση που δίνει στα νοικοκυριά είναι αμελητέα».

«Όταν οι λογαριασμοί διπλασιάζονται, όταν σε νοικοκυριά των τριών ατόμων οι λογαριασμοί του ρεύματος φτάνουν τα 500 έως και 800 ευρώ, είναι ξεκάθαρο ότι η επιδότηση των 39 ευρώ το μήνα είναι πραγματική κοροϊδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 13:57

Πηγή