Ειδήσεις

Σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές για να σταματήσει η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ




Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 01:39

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειό του συμμετέχει σε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση, όπως τη χαρακτήρισε, που οδήγησε στη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και χρόνια.

Ο μονάρχης, του οποίου η χασεμιτική οικογένεια έχει τον ρόλο του θεματοφύλακα των μουσουλμανικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά τις τελευταίες ημέρες προειδοποίησε ότι η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κινδυνεύει να προκαλέσει μεγάλη αστάθεια στην περιοχή.

Μια μέρα νωρίτερα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας εξέφρασε τον φόβο ότι η στάση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους μπορεί να ευνοήσει τον “εξτρεμισμό” και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Ο Αμπντάλα προειδοποίησε «για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση παρέμενε χωρίς δίκαιη και συνολική λύση», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα.

«Η αδικία και η έλλειψη πολιτικής λύσης ευνοούν τον εξτρεμισμό», δήλωσε ο βασιλιάς, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές ενέργειες στα Παλαιστινιακά Εδάφη απειλούν τη «σταθερότητα και ασφάλεια» στην περιοχή.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 01:39



Source link