Ειδήσεις

Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, 20:15

Τη θλίψη της για τις φρικαλεότητες, όπως τις χαρακτήρισε, στο Κίεβο και σε πολλές ουκρανικές πόλεις, αλλά και το μήνυμα πως «δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν αυτές οι θηριωδίες», εξέφρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα κατά τον χαιρετισμό της στην εναρκτήρια εκδήλωση της 20ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. «Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη. Είδαμε τις πιο σοβαρές φρικαλεότητες στο Κίεβο. Είναι μια ημέρα θλίψης, αλλά o θρήνος πρέπει να γίνει αποφασιστικότητα για να κάνουμε περισσότερα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να είμαστε σταθερά στο πλευρό των Ουκρανών φίλων μας» ανέφερε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ξεκινώντας τον χαιρετισμό της.

Μάλιστα, η Ρομπέρτα Μετσόλα διαμήνυσε με σαφήνεια, καταχειροκρούτεμενη από την κατάμεστη αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, πως ένα καθεστώς που στοχεύει αδιακρίτως, που σκορπίζει τρόμο και θάνατο σε παιδιά «είναι εγκληματικό και είναι ένα καθεστώς που δεν θα σταματήσουμε να το πολεμάμε»

Γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές κατά τη διάρκεια της ημέρας για την εξεύρεση χώρου για να στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίο αναζητούν καταφύγιο, αλλά και άλλων τρόπων με τους οποίους η Ευρώπη να βοηθήσει την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια σε αυτή τη βάναυση εισβολή.

Εν συνεχεία, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέδειξε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και των εκπροσώπων της. «Διαδραματίζετε τα τελευταία χρόνια πρωταρχικό ρόλο. Χωρίς τη δική σας συνδρομή, χωρίς τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Δεν θα ήμασταν σήμερα σε θέση να ανοίξουμε την καρδιά μας και τα σπίτια μας στους Ουκρανούς οι οποίοι διαφεύγουν από αυτή την τρομακτική κατάσταση» επισήμανε.

Ειδικότερα, υπογράμμισε τον ρόλο της αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ και εξέφρασε τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο τους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, 20:15

Πηγή