Τεχνολογία

Πώς να σώσεις το λάπτοπ σου αφότου έχει πέσει πάνω του νερό




28 Jun Πώς να σώσεις το λάπτοπ σου αφότου έχει πέσει πάνω του νερό

Posted at 14:33h
in LAPTOP, LIFE TECH
by Soustas

Είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες: ανοίγεις το λάπτοπ στο γραφείο σου, ετοιμάζεις τον καφέ σου, βάζεις λίγη περισσότερη ζάχαρη απ’ ό,τι χρειάζεσαι και, όταν πας πια να ανοίξεις τα mail σου, μια άγαρμπη κίνηση σου οριοθετεί την αρχή του τέλους: ο χειρότερος εφιάλτης σου έγινε πραγματικότητα, το περιεχόμενο της κούπας σου απλώθηκε στο πληκτρολόγιο. Μην πανικοβάλλεσαι!

Πριν αρχίσεις να θρηνείς την αγαπημένη σου ηλεκτρονική συσκευή ή πραγματοποιήσεις ενδελεχή έρευνα σχετικά με service laptop ή μεθόδους για ανάκτηση δεδομένων / data recovery, εξέτασε το ενδεχόμενο να μπορέσεις να σώσεις την κατάσταση, δρώντας γρήγορα. Έχε υπόψιν σου ότι ένα τέτοιο περιστατικό θα σου στοιχίσει το λάπτοπ σου για λίγες ημέρες, αλλά να θυμάσαι ότι ο σκοπός σου αυτή τη στιγμή είναι να σώσεις τη συσκευή από ανεπανόρθωτη ζημιά.

Το πρώτο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποσυνδέσεις το λάπτοπ σου. Απενεργοποίησε το, βγάλτο από την πρίζα και αφαίρεσε την μπαταρία του απ’ ευθείας.

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Μη χάνεις χρόνο για να ακολουθήσεις τη «σωστή μέθοδο απενεργοποίησης»: Πάτα επίμονα το «on/off» κουμπί στο πληκτρολόγιό σου, έως ότου η συσκευή σβήσει. Διαφορετικά, μπορείς ακόμα να αφαιρέσεις κατ’ ευθείαν την μπαταρία, αν είναι ευκόλως προσβάσιμη. Αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές στο λάπτοπ που έχει υποστεί τη ζημιά, σταμάτα αυτή τη στιγμή και απενεργοποίησέ το. Μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις τις οδηγίες από μία άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Πέραν της απενεργοποίησης του λάπτοπ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίσεις ώστε κάθε φορητή συσκευή που είναι τοποθετημένη πάνω στο λάπτοπ σου (usb, external hard-drive κλπ.) να μη διατρέχει κάποιον κίνδυνο, αφαιρώντας την.

Αν ανησυχείς πως το υγρό έχει κυλήσει στο εσωτερικό του συστήματός σου και έχει επηρεάσει εξαρτήματα όπως τη RAM σου ή τον σκληρό σου δίσκο, αφαίρεσε κι αυτούς. Έπειτα, έλεγξε τα στοιχεία αυτά για σταγόνες από υγρό.

Στέγνωσε όσο γίνεται καλύτερα τα μέρη του λάπτοπ σου που έχουν υποστεί ζημιά. Άνοιξε την οθόνη του λάπτοπ σου όσο περισσότερο μπορείς και τοποθέτησε την πάνω σε μία πετσέτα. Προσπάθησε να απορροφήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό γίνεται από το πληκτρολόγιο σου.
Αφότου ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω βήματα, άσε το λάπτοπ σου να στεγνώσει εντελώς. Έλεγχε ανά διαστήματα σε περίπτωση που προσέξεις υγρό κάπου και καθάρισέ το. Όταν του δώσεις τον χρόνο που χρειάζεται για να στεγνώσει, μπορείς να το επανασυναρμολογήσεις και να δοκιμάσεις να το ενεργοποιήσεις.

Σε αυτό το σημείο, ελπίζουμε το λάπτοπ σου να λειτουργεί κανονικά. Ιδανικά, όμως, ο έλεγχος από έναν ειδικό στην επισκευή λάπτοπ θα μπορούσε να σε διαβεβαιώσει ότι η συσκευή σου έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο. Φρόντισε να αξιοποιήσεις την ασφάλεια ή την εγγύησή σου, σε περίπτωση που καλύπτουν ζημιές από υγρό.

Like this:

Like Loading…



Source link