Τεχνολογία

Πόσα θα έβγαζε κάποιος που επένδυσε 1.000 ευρώ στο Netflix το 2007;




17 Jan Πόσα θα έβγαζε κάποιος που επένδυσε 1.000 ευρώ στο Netflix το 2007;

Posted at 13:07h
in Cinema world, MOVIES
by Soustas

Μετά την ανακοίνωση του Netflix ότι θα αυξήσει τις τιμές του για πρώτη φορά από το 2007 που παρουσιάστηκε στην διεθνή σκηνή, θα περίμενε κανείς ότι η αγορά θα αντιδρούσε σχετικά αρνητικά, όμως αντίθετα οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να ξεκινήσει ένα ράλι που παρέσυρε μαζί της όλο το χρηματιστήριο, κλείνοντας τελικά στο +6%.

Με 11 χρόνια παρουσία στο ταμπλό το Netflix συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά της τεχνολογικής βιομηχανίας, αν και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κέρδη στους επενδυτές του καθώς με τη σειρά του επενδύει τεράστια ποσά σε δικές του πρωτογενείς παραγωγές, κάτι που το έχει “ανταμείψει” συνεχείς αυξήσεις συνδρομητών σε όλο τον πλανήτη. Αυτό ακριβώς είδαν οι επενδυτές που στήριξαν την απόφαση του να αυξήσει τις τιμές, καθώς με την βάση των συνδρομητών να έχει συνεχώς ανοδικές τάσεις και αυξημένες τιμές, η αξία της εταιρείας θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Όπως υπολογίζεται με βάση τους υπολογισμούς, κάποιος που θα είχε επενδύσει 1.000 ευρώτο 2007 στην είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο, η αποτίμηση της επένδυσης του θα είχε φτάσει (με χθεσινές τιμές) τα 90.000 ευρώ. 

Το Netflix πρέπει να παρουσιάσει και κέρδη εκτός από μεγάλη ανάπτυξη, καθώς ο ανταγωνισμός στις υπηρεσίες του προβλέπεται να αυξηθεί ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα, καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό τόσο από την Amazon όσο και από τις Appleκαι Disney, ενώ ετοιμάζεται να μπει στο “παιχνίδι” και η Universal οι πλατφόρμες των οποίων μπορούν να τραβήξουν κόσμο από το Netflix και να μειώσουν τους συνδρομητές του.

Αν και οι προβλέψεις των αναλυτών δείχνουν πως το Netflix μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με την είσοδο τόσων μεγάλων εταιρειών στο χώρο, οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι θετικοί για το μέλλον της εταιρείας.

Πηγή: emea.gr

Like this:

Like Loading…



Source link