Ειδήσεις

Πόσα έξοδα συντήρησης έχει μία Bugatti Chiron στα 10 χρόνια χρήσης;


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, 13:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αγορά είναι μόνο η αρχή των εξόδων όταν πρόκειται για την ιδιοκτησία ενός οχήματος. Είναι σύνηθες οι τιμές συντήρησης να αυξάνονται παράλληλα με την τιμή του αυτοκινήτου και η Bugatti Chiron των 3 εκατομμυρίων δολαρίων δεν διαφέρει. Ένα νέο βίντεο αναλύει πόσο θα κόστιζε να έχετε την Chiron για μια δεκαετία, με τα ποσά να είναι αρκετά δικαιολογημένα.

Από το εργοστάσιο, η Bugatti προσφέρει στη Chiron τέσσερα χρόνια δωρεάν υπηρεσίες συντήρησης. Μετά από αυτή τη περίοδο, το ετήσιο σέρβις της Chiron είναι 11.500 $ και περιλαμβάνει αλλαγή λαδιού και φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση μπαταρίας του κλειδιού, φίλτρα γύρης και υγρό φρένων.

Το μεγάλο σέρβις του αυτοκινήτου είναι κάθε τέσσερα χρόνια, και κοστίζει περίπου 34.000 $. Η υπηρεσία περιλαμβάνει αλλαγές λαδιών κινητήρα και αξόνων, νέο λάδι διαφορικών, αλλαγή λαδιού και φίλτρου κιβωτίου ταχυτήτων, φίλτρο κινητήρα, αλλαγή ιμάντα κίνησης, μπουζί, και νέο ψυκτικό. Η Bugatti συνιστά επίσης την αλλαγή των ελαστικών κάθε πέντε χρόνια με κόστος 8.450 δολάρια.

Έξι χρόνια κόστους συντήρησης, αφού περάσουν τα πρώτα τέσσερα χρόνια, ανέρχονται συνολικά στα 91.500 $. 

 

 

Το βίντεο υπογραμμίζει επίσης πόσο θα κοστίσει η αντικατάσταση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, καθώς αυτό είναι κάτι που μπορεί να χρειαστεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης πολύ μετά τα πρώτα 10 χρόνια ιδιοκτησίας. Η καρδιά της Chiron – ο τετραπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας W16 8,0 λίτρων – κοστίζει περισσότερα από 856.406 $, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων, ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, κοστίζει 185.000 $.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, 13:30

Πηγή