Τεχνολογία

Πως να βρείτε εργασία σε μια startup


19 Dec Πως να βρείτε εργασία σε μια startup

Posted at 03:03h
in BUSINESS, LIFE TECH
by Soustas

Η εύρεση εργασίας σε μια startup μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνετε μέλος μιας μικρής, δυναμικής ομάδας και να έχετε σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την εύρεση εργασίας σε μια νεοσύστατη επιχείρηση:

Δικτυωθείτε και χτίστε σχέσεις

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις συχνά βασίζονται σε προσωπικές επαφές για να βρουν ταλαντούχα άτομα, οπότε είναι σημαντικό να δικτυωθείτε και να οικοδομήσετε σχέσεις με ανθρώπους στον κλάδο των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Παρακολουθήστε εκδηλώσεις, γίνετε μέλη σχετικών διαδικτυακών ομάδων και συνδεθείτε με άτομα στο LinkedIn για να αυξήσετε την προβολή σας και να κάνετε πολύτιμες συνδέσεις.

Ερευνήστε και στοχεύστε σε συγκεκριμένες startups

Αντί να κάνετε αίτηση σε κάθε νεοφυή επιχείρηση που μπορείτε να βρείτε, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε και να εντοπίσετε συγκεκριμένες νεοφυείς επιχειρήσεις που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας. Ψάξτε για startups που εργάζονται σε έργα που σας ενθουσιάζουν και προσαρμόστε το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή σας ώστε να τονίσετε πώς οι δεξιότητες και η εμπειρία σας μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχία τους.

Υποβάλετε απευθείας αίτηση

Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν διαφημίζουν θέσεις εργασίας σε παραδοσιακούς πίνακες εργασίας, οπότε συχνά είναι καλύτερο να κάνετε αίτηση απευθείας μέσω του ιστότοπού τους ή απευθυνόμενοι στον υπεύθυνο πρόσληψης. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αντιληπτή η αίτησή σας και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε συνέντευξη.

Να είστε προληπτικοί και επίμονοι

Μη φοβάστε να απευθυνθείτε σε startups, ακόμη και αν δεν έχουν τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας. Ενημερώστε τους ότι ενδιαφέρεστε να εργαστείτε για αυτούς και ρωτήστε τους αν θα υπάρξουν μελλοντικές ευκαιρίες. Είναι επίσης σημαντικό να συνεχίσετε μετά την υποβολή αίτησης, καθώς οι startups μπορεί να έχουν κατακλυστεί από αιτήσεις και να μην απαντήσουν σε όλους.

Να είστε προετοιμασμένοι να αναλάβετε πολλαπλούς ρόλους

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν συχνά μικρές ομάδες και περιορισμένους πόρους, οπότε είναι σύνηθες οι εργαζόμενοι να αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους και ευθύνες. Να είστε προετοιμασμένοι να είστε ευέλικτοι και προσαρμόσιμοι και να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε καθήκοντα εκτός της περιγραφής της θέσης εργασίας σας, αν χρειαστεί.

Συνολικά, η εύρεση εργασίας σε μια νεοφυή επιχείρηση απαιτεί δικτύωση, επιμονή και προθυμία ευελιξίας και προσαρμοστικότητας. Αν είστε πρόθυμοι να καταβάλλετε την προσπάθεια, μπορεί να είναι μια ικανοποιητική και συναρπαστική ευκαιρία καριέρας.

 

Πηγή