Ειδήσεις

Πρώτο περιστατικό της παραλλαγής Όμικρον στην Ουρουγουάη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, 03:23

Ο Ουρουγουανός υπουργός Υγείας Ντανιέλ Σαλίνας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το πρώτο περιστατικό της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο ερευνητής Γρεγόριο Ιράολα του Ινστιτούτου Παστέρ στο Μοντεβιδέο «κατάφερε να επιβεβαιώσει» πως «η παραλλαγή Όμικρον εισήλθε στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Σαλίνας σε δημοσιογράφους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σήμερα Πέμπτη από το Ινστιτούτο Παστέρ και το υπουργείο Υγείας, διαβεβαίωσε έπειτα από έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Λουίς Λακάγιε Που.

«Αναμένουμε (σ.σ. ότι ο ιός θα επιδείξει) συμπεριφορά παρόμοια με αυτή που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο, δηλαδή πολύ απότομη αύξηση των περιστατικών Covid», παρά το γεγονός ότι το 75% έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως, πρόσθεσε ο κ. Σαλίνας.

Την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 913 περιστατικά του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από την 1η Ιουλίου. Τα λεγόμενα ενεργά περιστατικά Covid αυξήθηκαν από τα 4.230 στα 4.820. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχουν φθάσει από τη 17η Ιουλίου.

Επισήμως, η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά 6.167 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 408.894 περιστατικών του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, 03:23

Πηγή