Διάφορα

Πρωτοφανής επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν

 

Την οργή της αντιπολίτευσης έφεραν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις διαδηλώτριες

Αναστάτωση επικρατεί στη Τουρκία με τους βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης να είναι αποφασισμένοι να πάνε στα δικαστήρια τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γιατί χαρακτήρισε ως «σουρτούκες» γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «σουρτούκες» (χαρακτηρισμός που παραπέμπει σε γυναίκες ελευθέρων ηθών) και «τρομοκράτες».

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ερντογάν, ενώ ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνέστησε στον Ερντογάν να κρατάει το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου έγραψε, απευθυνόμενος στον Ερντογάν:

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία».
Πηγή in.gr

The post Πρωτοφανής επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν appeared first on Enimerosi24.

Πηγή