Ειδήσεις

Προσεχώς ανοίγει η νέα πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό




Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 10:29

Εντός των επόμενων 24ώρων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα έκδοση της διαδικτυακής πλατφόρμας που αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Ειδικότερα η πλατφόρμα θα ανοίξει μεθαύριο Τετάρτη, 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται, το ηλεκτρονικό σύστημα στην νέα του έκδοση θα μπορεί να δεχτεί:

1. Νέες αιτήσεις

Α) με δυνατότητα υποβολής από αγρότες
Β) κριτήρια υπαγωγής οφειλετών με ημερομηνία 31-12-2017

Γ) οφειλές προς ρύθμιση που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017

2. Αιτήσεις σε προσωρινή αποθήκευση

Ο οφειλέτης θα ενημερώνεται για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται η αίτηση. Όλες οι αιτήσεις σε προσωρινή αποθήκευση όταν θα υποβληθούν οριστικά θα περιέχουν το σύνολο των δεδομένων που ανακτώνται αυτόματα και στις οφειλές προς ρύθμιση θα περιλαμβάνονται και αυτές που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017.

3. Αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί οριστικά

Α) δυνατότητα επανυποβολής αιτήσεων που περατώθηκαν ως άκαρπες μετά από υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη ότι επιθυμεί να συμπεριλάβει στη ρύθμιση οφειλές που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν οριστικά και βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, προς το παρόν είναι σε αναμονή. Ωστόσο, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό, άρθρο 8 παρ. 18, ο οφειλέτης θα μπορεί να ζητήσει την διαγραφή και επανυποβολή της αίτησης εφόσον επιθυμεί να συμπεριλάβει στη ρύθμιση οφειλές που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 10:29



Source link