Ειδήσεις

Προελαύνει στο Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς- Νίκησε 2-0 σετ τον Ντε Μινάρ και προκρίθηκε στα ημιτελικά!


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 18:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4) ξεπέρασε το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινάρ την Παρασκευή, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Αυστραλού, Νο 34 στον κόσμο, μετά από 91 λεπτά αγώνα και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ Όπεν.

Ο Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του επί του αντιπάλου του, φτάνοντας τις επτά νίκες σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις, και πλέον έχει μπροστά του το Σάββατο (12/2) το παιχνίδι με τον παίκτη-έκπληξη της διοργάνωσης, τον 20χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (είναι Νο 137 στον κόσμο και ξεκίνησε από τα προκριματικά), ο οποίος νωρίτερα νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι 6-3, 1-6, 7-5.

Πολύ αποτελεσματικός στο σερβίς και με λίγα λάθη, ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει σε break τις ευκαιρίες που είχε, αλλά η μία φορά που τα κατάφερε (σε επτά προσπάθειες) ήταν αρκετή για να του δώσει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε 3-0. Ο Ντε Μινάρ αντέδρασε, έκανε break και μείωσε σε 3-2, αλλά παρότι ζορίστηκε σε κάποια σημεία, ο Τσιτσιπάς κράτησε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 18:15

Πηγή