Ειδήσεις

Πρέπει να κερδίσεις τυχερό λαχνό για να μπορέσεις να αγοράσεις την GR Corolla


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί από σήμερα η νέα εντυπωσιακή GR Corolla να είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ιαπωνία, όμως η απόκτηση της είναι άλλο θέμα. Λόγω της τεράστιας ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς, φαίνεται πως για να γίνει κάποιος κάτοχος του μοντέλου, πρέπει να έχει και λεφτά αλλά και την τύχη με το μέρος του.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν απλά να πάνε στον τοπικό αντιπρόσωπο και να αγοράσουν το μοντέλο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Ιούνιο όταν αποκαλύφθηκε το hot hatch. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να μπουν σε ειδική κλήρωση. Η πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων παραγωγής περιορίζεται σε 500 μονάδες για την κανονική έκδοση και μόλις 70 για την πιο ακραία έκδοση Morizo με δύο θέσεις και επιπλέον 30 Nm ροπής.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως τις 18 Δεκεμβρίου για την Morizo έκδοση και μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου για την απλή. Στις 6 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα 70 άτομα που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το Morizo Edition ενώ η λίστα με τους υπόλοιπους 500 πελάτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν το στάνταρ αυτοκίνητο θα δημοσιευτεί μια μέρα αργότερα. Οι παραδόσεις και για τις δύο εκδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023.

Όσον αφορά το γιατί η Toyota υιοθετεί αυτήν την αρκετά ασυνήθιστη διαδικασία, το ζήτημα προέρχεται από τα προβλήματα στον εφοδιασμό που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19 και τις ελλείψεις ημιαγωγών. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει άλλο τρόπο από το να περιορίσει την παραγωγή, τουλάχιστον αρχικά. Η εταιρεία γνωρίζει ότι το GR Corolla θα έχει μεγάλη ζήτηση και γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις παραγγελίες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεπεραστούν τα θέματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:30

Πηγή