Ειδήσεις

Πορεία ενάντια στους βιασμούς και την έμφυλη βία στη Θεσσαλονίκη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 20:09

Πορεία «ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και της έμφυλης βίας» πραγματοποιούν, την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη μέλη της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας, φεμινιστικών οργανώσεων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Άτομα που συμμετέχουν στην πορεία άναψαν πυρσούς στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα βγουν στην Λεωφόρο Νίκης, η οποία έχει κλείσει από την ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία προς στιγμήν απαγόρευσε στους συμμετέχοντες να να στρίψουν προς την Αριστοτέλους και να πλησιάσουν το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ωστόσο έπειτα από συνεννοήσεις τους επετράπη. Σκοπός ήταν να βγουν στην λεωφόρο Νίκης, ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου έκαναν στάση για μερικά λεπτά φωνάζοντας συνθήματα.

 

 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, ενώ πριν από λίγο ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση γίνεται, όπως αναφέρουν, «στον απόηχο των οξυμένων περιστατικών έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών καθώς και των ολοένα αυξανόμενων καταγγελιών για βιασμό», με αφορμή και την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας.

 

«Αποφασίσαμε να κάνουμε την οργή και την θλίψη μας πράξη και να κατέβουμε ακόμη μία φορά στους δρόμους της πόλης μας», τονίζουν σε σχετικό τους κάλεσμα.

 

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Γεωργίας και κατά των βιαστών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 20:09

Πηγή