Ειδήσεις

«Ποδαρικό» με το… δεξί στο US Open για τη Σάκκαρη, 2-1 σετ την Τατιάνα Μαρία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 20:05

Την πρόκριση στον β’ γύρο του US Open πανηγύρισε τη Δευτέρα η Μαρία Σάκκαρη (Νο 3), καθώς επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-0) της Τατιάνα Μαρία (Νο 85).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε τρία σετ για να κάμψει την αντίσταση της Γερμανίδας, ωστόσο στον επίλογο του ματς ήταν καταιγιστική (δεν έχασε ούτε ένα game στο τρίτο σετ), παίρνοντας έτσι τη νίκη και παράλληλα εκδίκηση από την αντίπαλό της για την ήττα που είχε γνωρίσει πριν περίπου ένα μήνα στο Wimbledon.

Ο αγώνας

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της Σάκκαρη στο παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η Γερμανίδα.

Η Ελληνίδα τενίστρια υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη, βλέποντας έτσι την αντίπαλό της να κάνει το break και να φτάνει με συνοπτικές διαδικασίες στο 3-0, αφού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο σερβίς της.

Πάντως στη συνέχεια η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έβγαλε αντίδραση στο κορτ, έδειξε χαρακτήρα, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Αφού μείωσε αρχικά σε 3-1, το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης έβαλε «φρένο» στην αντίπαλό της, πατώντας η ίδια το πόδι στο… γκάζι.

H Σάκκαρη σπάζοντας δύο φορές το σερβίς της Γερμανίδας και σβήνοντας τρία break points της αντιπάλου της έκανε επίδειξη ισχύος και με πέντε συνεχόμενα games έφτασε στο 6-4 και έκανε δικό της το πρώτο σετ.

Στο 10ο μάλιστα κι ενώ σέρβιρε για να πάρει το σετ, η Τατιάνα Μαρία προηγήθηκε 40-0 κι έδειχνε έτοιμη για το 5-5. Η Σάκκαρη όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αντίθετα ισοφάρισε και στο δεύτερο αβαντάζ που πήρε και κατέκτησε το σετ.

Down 1-4?

No problem, @mariasakkari storms back to take the first set 6-4 over Tatjana Maria. pic.twitter.com/cS4dmCKCxt


— US Open Tennis (@usopen) August 29, 2022

Όπως συνέβη στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο η Γερμανίδα ξεκίνησε πολύ καλά, έκανε μπρέικ με το καλημέρα στο σερβίς της Σάκκαρη και προηγήθηκε ξανά με 4-1. Αυτή την φορά η 26χρονη, όμως, δεν κατάφερε να… επιστρέψει και το 1-1 δεν άργησε να έρθει με την Τατιάνα Μαρία να φτάνει στην ισοφάριση με 6-3.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ η Σάκκαρη έκανε επίδειξη δύναμης. Δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να πάρει ούτε ένα game, φτάνοντας στο εμφατικό 6-0 και στη νίκη με 2-1 σετ.

A surge to the finish for @mariasakkari! #USOpen pic.twitter.com/C4Zktir13y


— US Open Tennis (@usopen) August 29, 2022

Maria Sakkari taking no chances in the third set.

She’s into Round 2 of the #USOpen. pic.twitter.com/5ChzMPUa4U


— US Open Tennis (@usopen) August 29, 2022



Πηγή