Ειδήσεις

Ποδαρικό με ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Με ένα μεγάλο ντέρμπι μπαίνει το 2023 για το πρωτάθλημα της Super League. Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Μία ημέρα νωρίτερα, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν εκτός έδρας αποστολές.

Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λίγες ημέρες πριν πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ταξιδεύουν στη Βοιωτία (3/1, 17:00) για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Από δυο σερί ισοπαλίες έρχεται το «τριφύλλι» που αποζητά την ανάκαμψη, τη στιγμή που οι Βοιωτοί μάζεψαν τέσσερις βαθμούς στο ίδιο διάστημα, ξεκολλώντας από την τελευταία θέση.

Με ανεβασμένο ηθικό, ο «Δικέφαλος» επισκέπτεται τα Γιάννινα (3/1, 20:00) για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ που προ ημερών «γύρισε» από το 0-2, για να αποσπάσει ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο. Ακολούθησε το 1-1 στη Λαμία, με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» να φιλοδοξεί να… φρενάρει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που συμπλήρωσε μια ενδεκάδα αγώνων αήττητη (9-2-0) και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Με… φόρα από την «πεντάρα» επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Νεάπολη (3/1, 21:30) για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό που, πλέον, έμεινε μόνος του στην τελευταία θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Σπανού παραπαίει, έχοντας μόλις μια νίκη κι αυτή εκτός έδρας (5/11, 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο).

Η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει στην Τούμπα (4/1, 20:00) με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ και Άρης ευελπιστούν να κάνουν… ποδαρικό με το δεξί στο 2023. Πριν τρία ακριβώς χρόνια, αλλά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης με το εμφατικό 4-2 έσπαγε το αήττητο του ΠΑΟΚ που κρατούσε 51 αγώνες. Στο σήμερα, οι δυο ομάδες έχουν μείνει πολύ πίσω από την κορυφή, αλλά υπάρχει πάντα το δέλεαρ της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Κατά τα άλλα, ο – ψυχωμένος μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο – ΟΦΗ υποδέχεται στο Ηράκλειο (3/1, 16:30) τον Βόλο που θέλει να αντιδράσει έπειτα από την «τεσσάρα» από την ΑΕΚ. Να πλησιάσει στην εξάδα θα επιδιώξει ο Αστέρας καθώς περιμένει στην Τρίπολη (4/1, 17:00) την προτελευταία Λαμία ενώ Παναιτωλικός και Ατρόμητος θα εξαντλήσουν στο Αγρίνιο τις ελπίδες τους για είσοδο στα Play Off.

Η16η αγωνιστική:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου

16:30 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – ΝΠΣ Βόλος COSMOTE SPORT 1 HD

17:00 Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός Novasports Prime

20:00 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ Novasports Prime

21:30 Γήπεδο Νεάπολης, Ιωνικός – Ολυμπιακός COSMOTE SPORT 1 HD

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

17:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Λαμία Novasports Prime

18:00 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Ατρόμητος COSMOTE SPORT 1 HD

20:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Άρης Novasports Prime

Πηγή