Ειδήσεις

Πλησιάζουν τους 280.000 οι νεκροί στη Βραζιλία




Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 01:51

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν άλλοι 1.015 θάνατοι ασθενών με τον COVID-19, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 36.239 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 279.286 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ οι άνθρωποι που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν είναι 11.519.609.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Επίσης χθες ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, ο στρατηγός Εντουάρντο Παζουέλου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση παρήγγειλε 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech και 38 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Janssen (Johnson & Johnson) για να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης, η οποία συνεχίζει να κινείται με πολύ βραδύ ρυθμό.

Ο υπουργός, που θεωρείται πως μετράει μέρες στον θώκο, καθώς ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έκανε σαφές πως αναζητεί τον αντικαταστάτη του, διευκρίνισε ότι η Βραζιλία έχει παραγγείλει συνολικά 562 εκατ. δόσεις εμβολίων από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες για φέτος.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των 212 εκατ. κατοίκων δεν άρχισε παρά στα μέσα του Ιανουαρίου, με την αξιοποίηση του εμβολίου της AstraZeneca και του CoronaVac της κινεζικής Sinovac, ενώ συνεχίζεται με αργό ρυθμό εξαιτίας της έλλειψης δόσεων, εν μέσω έντονων επικρίσεων.

Κατά το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο υπουργός μόλις 13,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να έχουν παραδοθεί πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαπραγματεύεται επίσης με τη Moderna την προμήθεια 13 εκατ. δόσεων του δικού της εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 01:51



Source link