Ειδήσεις

Παραμένει το τουρνουά πλει ιν και τη νέα χρονιά


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, 04:08

Τη διατήρηση των πλέι ιν και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν αποφάσισε το συμβούλιο του NBA, παρά τις αντίθετες φωνές που υπήρξαν από κάποιους παίκτες, όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Το σύστημα που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πλέι οφ, μέσω νοκ άουτ αγώνων.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (10 Απριλίου 2022), οι έξι πρώτες ομάδες κάθε περιφέρειας προκρίνονται στα πλέι οφ, ενώ αυτές που θα καταταγούν από την 7η ως τη 10η θέση θα μπουν στο τουρνουά πλέι ιν, που θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 15/4. Ο έβδομος κάθε περιφέρειας θα υποδεχθεί τον 8ο, με τον νικητή να προκρίνεται στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο της περιφέρειας. Αντίστοιχα ο ένατος της κατάταξης φιλοξενεί τον δέκατο και ο νικητής παίζει στη συνέχεια με τον ηττημένο του ζευγαριού 7-8. Ο νικητής αυτού του αγώνα προκρίνεται στα πλέι οφ, όπου θα τον περιμένει ο πρώτος της περιφέρειας.

Η νέα σεζόν στο NBA θα αρχίσει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ τα προπονητικά camp των ομάδων θα ανοίξουν στις 28/9. Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου, τα πλέι ιν θα γίνουν από 12 έως 15 Απριλίου και στις 16/4 θα αρχίσουν τα πλέι οφ. Η σειρά των τελικών θα εκκινήσει στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 19/7 (αν χρειαστεί έβδομος αγώνας). Το ντραφτ του 2022, τέλος, προγραμματίστηκε για τις 23 Ιουνίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, 04:08

Πηγή