Ειδήσεις

Παραιτήθηκε o βουλευτής Ιμράν Αχμάντ Καν που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 15χρόνου αγοριού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 20:52

Παραιτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών Ιμράν Αχμάντ Καν από το βουλευτικό του αξίωμα, καθώς καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου αγοριού.

Ειδικότερα, ο 48χρόνος Καν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2008 σε ένα κομματικό πάρτι που οργάνωσε ο ίδιος πρώτα απ’ όλα ώθησε τον 15χρόνο να καταναλώσει αλκοόλ, αργότερα τον παρέσυρε στα πάνω διαμερίσματα του σπιτιού που διεξαγόταν το πάρτι, μετά του ζήτησε να δει ταινίες πορνό και στο τέλος τον κακοποίησε.

Σε πρώτη φάση, το θύμα δεν ήθελε να προσφύγει στην δικαιοσύνη και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Όταν όμως το 2019 ο Αχμάντ Καν εξελέγη βουλευτής των Συντηρητικών κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενημερώσει το κόμμα το οποίο μέχρι και σήμερα δηλώνει πλήρη άγνοια για αυτή την καταγγελία.

Ο Καν προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την ιστορία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, η ζωή του κινδυνεύει και η θρησκεία του απαγορεύει ρητά την ομοφυλοφιλία και την κατανάλωση αλκοόλ.

Βέβαια, εξακολουθεί να αρνείται τις καταγγελίες και έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο εφετείο. Γι αυτό, όπως υποστηρίζει παραιτήθηκε για «να αφιερωθεί πλήρως στην απόδειξη της αθωότητας του», τονίζει και μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Μετά τα πρόστιμα που επέβαλε η μητροπολιτική αστυνομία στον βρετανό πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ για την συμμετοχή τους στα λεγόμενα «κορονοπάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ», οι εκλογές στην εν λόγω περιφέρεια θα αποτελέσουν μια ακόμη πρόκληση τόσο για τον Μπόρις Τζόνσον όσο και για τους Συντηρητικούς.

Ο Καν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από βουλευτής των Συντηρητικών τον Ιούνιο και έτσι ανεξαρτητοποιήθηκε. Μετά την πρωτόδικη καταδίκη του έχει διαγραφεί και από το κόμμα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 20:55

Πηγή