Ειδήσεις

«Παραδίδουμε αυτό το βραβείο στους δημάρχους»




Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 17:34

«Παραδίδουμε αυτό το βραβείο που αφορά τον τουρισμό των νησιών του Αργοσαρωνικού που μπήκαν στον παγκόσμιο χάρτη, στους ίδιους τους δημάρχους», επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σήμερα, κατά την τελετή υποδοχής της διεθνούς διάκρισης της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα (Greece’s Leading Island Destination). Πρόκειται για μια διάκριση από τον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό των World Travel Awards, που ανήκει και στην Περιφέρεια και στους δήμους, καθώς η Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί σε συνέργεια, έχοντας επιλέξει να αθροίσει δυνάμεις στη βάση σχεδιασμένης στρατηγικής» όπως είπε η κ. Δούρου.

Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε, τόσο συγκροτημένη και σε βάθος, προγραμματισμένη δουλειά, συνδέοντας τον τουρισμό με τη νέα επιχειρηματικότητα και βεβαίως με τη συμβολή όλων των δήμων, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, συμπληρώνοντας πως αυτό γίνεται «είτε πρόκειται για την Αθήνα είτε για την Ελευσίνα. Είτε για τα νησιά του Σαρωνικού». Αυτή η βράβευση, σημείωσε η περιφερειάρχης, είναι ένα έναυσμα. «Για να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, κτίζοντας συμμαχίες και συνέργειες, με τους δήμους και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Με κοινό στόχο, να γίνει η Αττική ο απαραίτητος τουριστικός προορισμός, για όλες τις εποχές του χρόνου, για όλες τις απαιτήσεις, για όλα τα βαλάντια. Είτε πρόκειται για νησιωτικούς προορισμούς είτε για χερσαίους».

Χαρακτήρισε το βραβείο «ισχυρό χαρτί» για το αύριο του τόπου. «Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με δουλειές, με σεβασμό στο περιβάλλον. «Με συγκεκριμένες προτάσεις στρατηγικής προβολής για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να ανταποκριθεί θετικά σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό των άλλων τουριστικών αγορών της Μεσογείου» επισήμανε η κ Δούρου.

Στην τελετή παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό Ελένη Δημοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Γιώργος Γαβρίλης, οι δήμαρχοι Αίγινας και Ύδρας Δημήτρης Μούρτζης, Γιώργος Κουκουδάκης και οι εκπρόσωποι των δήμων Πόρου και Σαλαμίνας Τάσος Φιακάς και Γιώργος Μπίλλιας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 17:36



Source link