Ειδήσεις

Πανέτοιμη η TAG Heuer Porsche Formula E Team για τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 16:30

Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν με τη νέα Porsche 99X Electric Gen3, η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E ταξιδεύει στο Diriyah E-Prix στη Σαουδική Αραβία νιώθοντας αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E θα συμμετάσχει στο Diriyah E-Prix με δύο Porsche 99X Electric Gen3 στην πίστα των 2.495 χιλιομέτρων.

Στο τιμόνι θα βρίσκονται ο Pascal Wehrlein (GER #94), ο οποίος ξεκίνησε την 9η σεζόν στο Μεξικό με τη δεύτερη θέση μετά από μια δυνατή απόδοση, καθώς και ο António Félix da Costa (POR #13). Ο Wehrlein θα αγωνιστεί την Παρασκευή στον 50ο αγώνα του Formula E. Η Avalanche Andretti κάνει επίσης καμπάνια για δύο Porsche 99X Electric Gen3. Η ομάδα πελατών της Porsche που ανήκει στον γνωστό Αμερικανό οδηγό αγώνων αυτοκινήτου Michael Andretti κέρδισε την έναρξη της σεζόν στο Μεξικό.

Το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με το Porsche E-Performance σύστημα μετάδοσης κίνησης,  το οποίο υπέστη τροποποιήσεις στο Weissach για το όχημα τρίτης γενιάς της καινοτόμου σειράς ηλεκτρικών αγώνων, χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων.

Η διαχείριση ενέργειας και η απόδοση είναι σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας στη Formula E και στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής της Porsche. Η μέγιστη ισχύς της Porsche 99X Electric Gen3 είναι 476  ίππους, δηλαδή 100 kW περισσότερο από την προηγούμενη γενιά (Gen2). 

Τουλάχιστον το 40 τοις εκατό της ενέργειας που χρησιμοποιείται ανακτάται μέσω αναγεννητικής πέδησης. Τα νέα αυτοκίνητα Gen3 είναι τα ταχύτερα, ελαφρύτερα, ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Pascal Wehrlein, οδηγός της Porsche (#94), δήλωσε:

Ξεκινήσαμε φανταστικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς πήγαν τα πράγματα στο Μεξικό. Πριν από το Σαββατοκύριακο, κανείς στην ομάδα δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για το πώς η απόδοσή μας θα ανταποκρινόταν στον ανταγωνισμό. Στο Μεξικό, η ομάδα ανταμείφθηκε για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν στο νέο μονοθέσιο και στην προετοιμασία για τη σεζόν. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολύ περισσότερες δυνατότητες να βρούμε στα μονοθέσια καθώς προχωρά η σεζόν και, κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ φυσιολογικής διαδικασίας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε την πρώτη μας κατάταξη».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 16:30

Πηγή