Τεχνολογία

Πακέτα ίντερνετ | Προγράμματα Internet Cosmote, Wind, Vodafone




05 Nov Πακέτα ίντερνετ | Προγράμματα Internet Cosmote, Wind, Vodafone

Posted at 13:23h
in INTERNET, LIFE TECH
by Notis P.

Τα πακέτα ίντερνετ στις μέρες μας είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι ή γραφείο. Το διαδίκτυο άλλωστε αποτελεί βασικό και αναγκαίο στοιχείο τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική μας ζωή. Στο σημερινό μας άρθρο και ύστερα από αρκετές ερωτήσεις αναγνωστών μας, ετοιμάσαμε μια σύγκριση στα υπάρχοντα προγράμματα internet Cosmote, Wind και Vodafone.

Στόχος μας να σας προσφέρουμε την πιο οικονομική επιλογή, με τις υψηλότερες ταχύτητες download και upload. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βασικά πακέτα που προφέρουν οι εταιρείες.

Ίντερνετ χωρίς σταθερό – Πακέτα  ίντερνετ Double Play

Αρκετές είναι οι αναζητήσεις τον χρηστών για ίντερνετ χωρίς σταθερό τηλέφωνο. Ανεξάρτητες εταιρείες πιθανόν να σας προσφέρουν την δυνατότητα αυτή, ωστόσο δεν είναι απαραίτητη. Όλες οι μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην χώρα μας, σας προσφέρουν την δυνατότητα για προγράμματα internet τα οποία ναι μεν περιλαμβάνουν και σύνδεση σταθερού τηλεφώνου, ωστόσο δεν πληρώνεται κάτι εάν δεν το χρησιμοποιείται.

Κατά συνέπεια εάν δεν θέλετε σταθερό τηλέφωνο και αναζητάτε επιλογές μόνο για σύνδεση στο ίντερνετ, τότε τα προγράμματα ίντερνετ double play είναι η καλύτερη επιλογή.

Σύγκριση προγραμμάτων internet  Cosmote, Wind, Vodafone

 

 
Μηνιαίο Πάγιο 24μηνου συμβολαίου
Δωρεάν χρόνος προς σταθερά Ελλάδας
Δωρεάν χρόνος προς κινητά
Ταχύτητα Ίντερνετ
Vodafone Home double play 24
21,50€ / 18,70€

χωρίς/με Vodafone κινητή  

Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές κλήσεις
300’
έως 24 MBPS
Wind
Double Play  Plus
20,90€  
Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές κλήσεις
300′ & 1500′ προς WIND/Q κινητά
έως 24 MBPS
COSMOTE Double Play 24 XL
28,90€
Απεριόριστες αστικές & υπεραστικές κλήσεις
420′
έως 24 MBPS

 

Τα ανωτέρω πακέτα αφορούν τις νέες συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ και απαιτούν την σύναψη συμβολαίου για 2 έτη. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσετε να διακόψετε το συμβόλαιο πριν τους 24 μήνες, θα χρειαστεί να καταβάλετε μία ρήτρα ως αποζημίωση.

Επίσης, μετά το πέρας των 2 ετών του συμβολαίου, η τιμή θα είναι αρκετά υψηλότερη. Στην περίπτωση που θέλετε να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας θα πρέπει να διαπραγματευτείτε την τιμή που είχατε. Φυσικά κάτι τέτοιο θα σας ανανεώσει το συμβόλαιο για άλλους 24 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Η επαγγελματική λύση για πρόσβαση στο Internet μέσω των γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος

Διαφορές σε πακέτα internet | Προγράμματα Cosmote και Wind

 

Θα επικεντρωθώ κυρίως σε ορισμένες διαφορές που παρατηρούνται στα προγράμματα internet Cosmote και Wind. Ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάνω την Vodafone είναι διότι πρόσφατα έχω ενεργοποιήσει συνδέσεις στις δύο αυτές εταιρείες και μπορώ να μιλήσω από προσωπική πείρα.

 

Τέλος ενεργοποίησης σύνδεσης

 

Κάθε εταιρεία κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να προβεί στην ενεργοποίηση μιας νέας σύνδεσης, απαιτεί την  καταβολή ενός εφάπαξ ποσού. Συγκεκριμένα, για νέα προγράμματα Cosmote το ποσό αυτό είναι περίπου 36€ ενώ στην Wind με ενημέρωσαν ότι η εγκατάσταση είναι δωρεάν. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Vodafone το ποσό ανέρχεται στα 50€, ωστόσο δεν το έχουμε επιβεβαιώσει και επίσημα.

 

Αγορά Router

 

Επιλέγοντας ένα πακέτο ίντερνετ στην Wind, θα πρέπει να αγοράσετε και το ρούτερ το οποίο κοστίζει περίπου 20€. Η Cosmote σας το προσφέρει δωρεάν, με την διαφορά ότι με την απενεργοποίηση της σύνδεσης θα πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία.

 

Ποια εταιρεία προσφέρει τις υψηλότερες ταχύτητες

 

Όπως θα δείτε, όλα τα πακέτα που αναλύσαμε παραπάνω αφορούν την πιο οικονομική επιλογή, με ταχύτητες έως 24mbps. Φυσικά η συγκεκριμένες ταχύτητες καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου χρήστη και δεν χρειάζεται να αναζητήσετε κάποιο μεγαλύτερο πακέτο.

Μπαίνοντας σε σύγκριση της ταχύτητας του κάθε παρόχου, τα συμπεράσματα δυστυχώς δεν μπορούν να είναι σαφή. Ειδικότερα, το πόσο γρήγορη ή αργή είναι η γραμμή της εκάστοτε εταιρείας, εξαρτάται καθαρά από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Σε γενικές γραμμές, η Cosmote προσφέρει πιο αξιόπιστες ταχύτητες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα.

Καλό λοιπόν θα ήταν να διευκρινίσετε με την εκάστοτε εταιρεία την ταχύτητα που θα πιάνεται. Μην ξεγελιέστε από το πόσο αναφέρεται στο πακέτο ίντερνετ που επιλέξατε, αφού η γραμμή σας μπορεί να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ταχύτητες αυτές.

Φέρνοντας παράδειγμα την δική μου περίπτωση, η Cosmote μου πρότεινε αναβάθμιση πακέτου στα 50mbps με μόλις 4€ διαφορά τον μήνα. Ωστόσο ύστερα από ελέγχους η γραμμή μου μπορούσε να φτάσει έως 27mbps. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσω το ποσό αυτό για 4mbps παραπάνω.

Θέλετε να τεστάρετε την ταχύτητα του internet σας; Πατήστε εδώ: Internet Speed Checker

Like this:

Like Loading…



Source link