Ειδήσεις

Πάνω από 200 μετανάστες βρέθηκαν σε αποθήκη στο Μεξικό


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 02:49

Η μεξικανική υπηρεσία μετανάστευσης και οι τοπικές αρχές ανέφεραν χθες Κυριακή ότι τέθηκαν υπό κράτηση πάνω από διακόσιοι μετανάστες, κυρίως από τη Γουατεμάλα, μέσα σε αποθήκη στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού, καθώς περίμεναν να μεταφερθούν προς βορρά, προς τις ΗΠΑ.

Το μεξικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM) έκανε λόγο για 225 μετανάστες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αποθήκη στη Χιλοτεπέκ, στην πολιτεία του Μεξικού, εκ των οποίων οι 194 είναι Γουατεμαλτέκοι. Οι υπόλοιποι είναι 14 υπήκοοι Ονδούρας, 9 υπήκοοι Νικαράγουας, 5 υπήκοοι Κούβας και 3 υπήκοοι Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση της πολιτείας από την πλευρά της αναφέρθηκε σε 248 μετανάστες στην αποθήκη. Εκπρόσωπος του INM δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο αριθμών.

Η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τις ΗΠΑ αποτελεί εντεινόμενο πολιτικό πονοκέφαλο για τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί αλματωδώς, βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και χρόνια.

Photo: The National Migration Institute (INM) / Handout via REUTERS


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 03:04

Πηγή