Ειδήσεις

«Πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, 18:21

Με την φράση «πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους» απάντησε από άμβωνος ο «θαυματοποιός» ιερέας των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δημήτρης Λουπασάκης, στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος του έδωσε διορία λίγων ημερών να εγκαταλείψει τον ναό και να εγκατασταθεί σε μοναστήρι της Βάρης.

Στο κήρυγμα της Δευτέρας, ο ιερέας είπε ότι «εδώ όλοι παρέα μαζί τελούμε τη Θεία λειτουργία και η χάρη και η ευλογία του Θεού να δίνει πάντα υγεία και εμείς να είμαστε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως και σήμερα και 22 χρόνια στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, διαβάζοντας όλα τα μηνύματά σας. Σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για εμένα. Πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού»,

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άνοιξε τα χαρτιά του για τα ψευτο-θαύματα που υποτίθεται ότι γίνονται στους Αγίους Ισιδώρους.

Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, έχει δώσει διορία πέντε ημερών στον π. Δημήτριο Λουπασάκη και στους μοναχούς που τον ακολουθούν, να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, σε ένα νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο στη Βάρη. «Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους».

Σχετικά με τον Σταυρό που χρησιμοποιεί ο π. Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως δεν θα του επιτραπεί να χρησιμοποιείται και πως θα τοποθετηθεί σε προθήκη για να «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του» και όποιος επιθυμεί θα τον προσκυνά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, 18:21

Πηγή