Ειδήσεις

Πάλη: Φουλ για το χρυσό ο Κουγιουμτζίδης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, 21:55

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης γράφει ιστορία στην Ουγγαρία, καθώς, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και έδειξε έτοιμος να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό U23 και ξεκινώντας ως δεύτερο φαβορί ο Κουγιουμτσίδης πέρασε απευθείας στα προημιτελικά όπου με έναν εντυπωσιακό αγώνα… εκτροχίασε με τεχνική υπεροχή του Άλανς Αμίροβς από τη Λετονία.

Στο πρόγραμμα του απογεύματος και στον ημιτελικό το «φαινόμενο» αντιμετώπισε τον Τούρκο Μουχάμετ Ακντενίζ.

Ο Κουγιουμτσίδης προσπάθησε να ελέγξει τον αγώνα από την αρχή και προηγήθηκε γρήγορα με 4-0, με τον Τούρκο όμως να επιστρέφει και να ισοφαρίζει σε 4-4 στο δεύτερο μισό. Στα 2,27 πριν το τέλος η ελληνική ομάδα χρειάστηκε να επιμείνει στην αρχική της ένσταση για να δικαιωθεί, με το σκορ να πηγαίνει στο 8-5.

Από εκεί και πέρα, ο Κουγιουμτσίδης έβαλε μπροστά τη… μηχανή και με ένα εντυπωσιακό τελείωμα, αντάξιο ενός πρωταθλητή Ευρώπης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15-10 και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης (29/3).

Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής δεν θα βρει απέναντι του το Νο. 1 φαβορί Αρμάτ Αβαγιάν από την Αρμενία, αλλά τον Ασφάρ Ασίροφ από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος πέταξε έξω το φαβορί με τεχνική υπεροχή.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κουγιουμτσίδης έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη, καθώς είναι πρώτος αθλητής μετά από 14 χρόνια που εξασφάλισε μετάλλιο!


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, 21:59

Πηγή