Ειδήσεις

Ο Τραμπ ελπίζει ότι η συνάντησή με τον Πούτιν θα μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 20:01

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του για να διαπιστώσει αν η Μόσχα διατίθεται να μειώσει τις εντάσεις στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Χάντσμαν, είπε ότι ο Τραμπ θα συζητήσει την “κακόβουλη δραστηριότητα” της Ρωσίας κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον Πούτιν στο Ελσίνκι.

“Ο πρόεδρος πιστεύει ότι μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία θα ήταν καλή τόσο για την Αμερική όσο και για τη Ρωσία αλλά η μπάλα στην πραγματικότητα βρίσκεται στο ρωσικό γήπεδο και ο πρόεδρος θα συνεχίσει να θεωρεί υπόλογη τη Ρωσία για την κακόβουλη δραστηριότητά της” είπε στους δημοσιογράφους, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Χάντσμαν, η αμερικανική πλευρά θα πάει σε αυτές τις συνομιλίες “με τα μάτια ανοιχτά, αλλά η ειρήνη αξίζει πάντα τον κόπο”.

Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τον Πούτιν στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας στις 16 Ιουλίου. Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο Χάντσμαν, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών θα ακολουθήσει μια συζήτηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και ένα γεύμα εργασίας.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συγκεκριμένη συμφωνία από τη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 20:01



Source link