Τεχνολογία

Ο Τραμπ απαιτεί να πουληθεί το TikTok για να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ




04 Aug Ο Τραμπ απαιτεί να πουληθεί το TikTok για να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ

Posted at 11:39h
in Uncategorized
by Soustas

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα, πως το άκρως δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

«Όρισα μια ημερομηνία γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, από την οποία δεν θα λειτουργούν πλέον στις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα κλείσει τη 15η Σεπτεμβρίου, εκτός κι αν η Microsoft ή μια άλλη εταιρεία μπορέσουν να το αγοράσουν και να βρουν μια συμφωνία», συμπλήρωσε.

Σε ένα πλαίσιο πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσιγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το συγκεκριμένο δίκτυο διασύνδεσης, ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για στόχους παρακολούθησης. Το TikTok αρνείται κατηγορηματικά κάθε διαβίβαση δεδομένων στο Πεκίνο.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε, ότι ήθελε να απαγορεύσει την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο και ότι αντιτίθετο στην εξαγορά του από έναν αμερικανικό όμιλο. Σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε, πως δεν τον πειράζει εάν η Microsoft Corp αγοράσει την TikTok, προσθέτοντας πως είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft και ότι θα ήταν ενδεχομένως ευκολότερο, εάν ο αμερικανικός κολοσσός εξαγόραζε το σύνολο του TikTok, παρά το 30%.

Πηγή: news.gr

Like this:

Like Loading…



Source link