Ειδήσεις

Ο Ρινέ χάνει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 04:47

Ο δέκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και τρεις «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο τζούντο, Τεντί Ρινέ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απουσιάσει από το Παγκόσμιο του 2022 (6-13 Οκτωβρίου), στην Τασκένδη.

«Δυστυχώς, το φοβόμουν, αλλά οι ιατρικές εξετάσεις που έγιναν σήμερα επιβεβαίωσαν ότι δεν θα μπορώ να ξαναρχίσω το τζούντο για μερικές εβδομάδες, γεγονός που αποκλείει τη συμμετοχή μου στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τασκένδη», έγραψε ο 33χρονος στο Twitter, προσθέτοντας:

«Δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορώ να ρισκάρω. Το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάιο στο Κατάρ».

Στο σύντομο μήνυμά του, ο θρύλος του γαλλικού αθλητισμού δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τραυματισμό που τον αναγκάζει να χάσει την πιο σημαντική συνάντηση της χρονιάς.

Στα τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στο Ραμπάτ του Μαρόκου, τραυματίστηκε στον αστράγαλο, μετά από σύγκρουση με τον προπονητή του.

Η γαλλική ομοσπονδία τζούντο και ο σύλλογός του (PSG), γνωστοποίησαν στη συνέχεια ότι ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, το οποίο απαιτούσε «τη χρήση νάρθηκα και πατερίτσας για τρεις εβδομάδες», ενώ επιβεβαίωναν τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρινέ συμμετείχε για τελευταία φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 04:49

Πηγή