Ειδήσεις

Ο πρόεδρος της Κολομβίας ζητά την παραίτηση όλων των μελών της κυβέρνησής του


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 18:05

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της κυβέρνησής του, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες να περάσει νομοσχέδια στο Κογκρέσο, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τρεις υπουργοί της κυβέρνησης.

Το αίτημα Πέτρο, που επιβεβαιώθηκε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δεν έχει επισημοποιηθεί από τον ίδιο τον Κολομβιανό πρόεδρο, τον πρώτο αριστερό πρόεδρο της χώρας. Χθες Τρίτη, ο ίδιος έκανε λόγο στο twitter για «ανασχηματισμό της κυβέρνησης» μετά τη λήξη της συμμαχίας με τα κύρια παραδοσιακά κόμματα.

Στην εξουσία από τις 7 Αυγούστου, ο Πέτρο δεν έχει υλοποιήσει τις βαθιές αλλαγές που είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στους τομείς της εργασίας, της υγείας, των συντάξεων και της δικαιοσύνης.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα, το Συντηρητικό Κόμμα και το U (κεντρώο) Κόμμα, που αποχώρησαν από το κυβερνητικό σχήμα χθες Τρίτη, αντιτάχθηκαν στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης, ο Κολομβιανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί μια «κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης» στην Κολομβία «καθώς το Κογκρέσο δεν έχει κατορθώσει να εγκρίνει με τρόπο απλό και ειρηνικό, νομοθετήματα» αναφορικά με τη δίκαιη αναδιανομή της γης.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους υπουργούς της κυβέρνησης δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 18:05

Πηγή