Ειδήσεις

Ο Μπολσονάρου μειώνει το προβάδισμα του Λούλα


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, 76 ετών, διατηρεί προβάδισμα 11 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του νυν αρχηγού του κράτους ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, όμως ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, 67 ετών, το μείωσε κατά ακόμη δύο μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση αυτή, ο Λούλα πιστώνεται το 45% των προθέσεων ψήφου (αμετάβλητο από την προηγούμενη εκδοχή της έρευνας, την 1η Σεπτεμβρίου), ενώ ο κ. Μπολσονάρου μεγέθυνε το δικό του ποσοστό στο 34% (+2%).

Το προβάδισμα του πρώην προέδρου επί του νυν, που βρισκόταν στις 21 μονάδες τον Μάιο, δεν έχει πάψει να συρρικνώνεται. Έφθανε τις 29 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, την 30ή Οκτωβρίου, ο Λούλα θα επικρατήσει εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων έναντι 39% του ηγέτη της βραζιλιάνικης άκρας δεξιάς. Το προβάδισμα του ηγέτη της κεντροαριστεράς ενόψει δεύτερου γύρου μειώθηκε μια μονάδα σε μια εβδομάδα, από τις 15 στις 14.

Τα ποσοστά έγκρισης και απόρριψης του έργου του κ. Μπολσονάρου στην προεδρία παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα (31% και 42% αντίστοιχα).

Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.676 ψηφοφόρων την 8η και 9η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00

Πηγή