Ειδήσεις

«Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά θα τη μάθει»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 22:40

Συνέντευξη στο κρατικό κανάλι TRT έδωσε ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Δευτέρας και επιτέθηκε εκ νέου με προκλητικό τρόπο στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  αναφέροντας πως θα πρέπει να μάθει τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει», ήταν το νόημα των λόγων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν έκρυψε για άλλη μια φορά την εντονότατη δυσαρέσκεια του, για την επιτυχημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Του είπα, έλα ας φάμε μαζί. Γευματίσαμε στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα, ας μην μπλέξουμε τρίτους, ας αποκτήσουμε μία απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε. Πήγε εκεί (σ.σ. ο Μητσοτάκης) και έκανε ό,τι και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: «Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο»… Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες της ασφάλειας μας. Λένε, μην τα δώσετε στην Τουρκία. Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει».

Cumhurbaşkanı @RTErdogan:

“(Yunanistan’ın adaları silahlandırması) ‘Yunanistan sen ne yapmak istiyorsan yap’, öyle mi diyelim? Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde bunu yaparız.”

📍Cumhurbaşkanımız TRTde pic.twitter.com/V9Y56AxtfU


— Türkiye Canlı (@TurkiyeCanli_) July 25, 2022


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 23:18



Πηγή