Ειδήσεις

Ο Κασίγιας ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάστηκε, μετά την ανάρτηση «είμαι γκέι»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022, 20:12

Ο πρώην Ισπανός διεθνής τερματοφύλακας Ίκερ Κασίγιας, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάστηκε, μετά από ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε και στο οποίο αποκάλυπτε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Ο λογαριασμός παραβιάστηκε. Ευτυχώς, όλα είναι κανονικά τώρα. Συγγνώμη σε όλους τους ακόλουθους μου. Και, φυσικά, ζητώ συγγνώμη από την LGBT κοινότητα», απάντησε ο 41χρονος το απόγευμα της Κυριακής, αφού διέγραψε το προηγούμενο μήνυμα που είχε αναρτηθεί από τον λογαριασμό του στο Twitter και στο οποίο ανέφερε ότι: «Ελπίζω να με σεβαστείτε: είμαι γκέι».

Στη συνέχεια, ο πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική Ισπανίας Κάρλες Πουγιόλ απάντησε με ένα… ειρωνικό μήνυμα, υπονοώντας ότι δεν ήταν πραγματική ανακοίνωση: «Ήρθε η ώρα να πούμε τη σχέση μας, Ίκερ», είχε γράψει ο Πουγιόλ, συνοδεύοντας το μήνυμά του με emoticon.

Ο Ίκερ Κασίγιας, πρώην αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας, αποτελεί βασικό πρόσωπο στον αθλητισμό της χώρας από το ιστορικό τρεμπλ (Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro) που πέτυχε η «Ρόχα» μεταξύ 2008 και 2012.

Η δημοσιοποιημένη σχέση του με τη δημοσιογράφο Σάρα Καρμπονέρο, την οποία είχε φιλήσει ζωντανά αμέσως μετά την στέψη του στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, είχε ενθουσιάσει τις εφημερίδες, πριν από τον ηχηρό χωρισμό τους το 2021. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο γιους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς των Κασίγιας και Πουγιόλ προκάλεσαν την αντίδραση του Τζόσουα Καβάλο, τον μοναδικό ανοιχτά ομοφυλόφιλο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, σε αυτό της Αυστραλίας (A-League).

«Ο Ίκερ Κασίγιας και ο Κάρλες Πουγιόλ αστειεύονται και διασκεδάζουν με το θέμα, είναι λυπηρό. Είναι ένα δύσκολο πέρασμα που πρέπει να περάσει οποιοσδήποτε στην LGBTQ+ κοινότητα. Δείτε τα πρότυπά μου και τους θρύλους του αθλήματος να διασκεδάζουν. Πρόκειται για ασέβεια στην κοινότητά μου», έγραψε ο Καβάλο.

Στην Ισπανία, την τρίτη χώρα στον κόσμο που έχει εγκρίνει τους γάμους ομοφυλόφιλων, το 2005, η LGBT+ κοινότητα παραμένει ταμπού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο των ανδρών και κανένας ενεργός παίκτης στη La Liga δεν έχει κάνει κάποιο βήμα παραδοχής μέχρι σήμερα.

Πηγή