Ειδήσεις

Ο Αμπρέου «κρέμασε τα παπούτσια του»




Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, 10:47

Ο Σεμπάστιαν «Λόκο» Αμπρέου πήρε την μεγάλη απόφαση. Ο 44χρονος Ουρουγουανός επιθετικός, γνωστός στην Ελλάδα από τη σύντομη θητεία του στον Άρη, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από 27(!) χρόνια επαγγελματικής καριέρας, κατά την διάρκεια της οποίας, αγωνίσθηκε σε 31 (!) συλλόγους.

«Έχω ένα παράξενο, όμορφο συναίσθημα», δήλωσε ο Αμπρέου μετά τον τελευταίο του αγώνα καριέρας του, καθώς μπήκε στο γήπεδο, στο 75ο λεπτό κι ενώ η ομάδα του, Σουντ Αμέρικα έχανε 5-0 από την Λίβερπουλ του Μοντεβίδεο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ουρουγουάης. Ο Αμπρέου φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού με τις δύο εμβληματικές ημερομηνίες της καριέρας του. Την 4η Ιουνίου 1995 και την 11η Ιουνίου 2021, δηλαδή την ημέρα που άρχισε να παίζει επαγγελματικά στην Ντιφενσόρ Ρασίνγκ και την ημέρα που φόρεσε για τελευταία φορά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ως επαγγελματίας.

«Θα το συνειδητοποιήσω, όταν πηγαίνω στο σπίτι. Γνωρίζοντας πλέον, ότι δεν υπάρχει πια προγραμματισμός για το επόμενο Σαββατοκύριακο, ούτε η προπόνηση της Δευτέρας. Αρχίζω να κοιτάζω πίσω και έρχονται οι μελαγχολικές στιγμές», σχολίασε εμφανώς στενοχωρημένος ο διάσημος άσος.

Στην 27χρονη (!) καριέρα του, ο 44χρονος επιθετικός, πέτυχε 404 γκολ σε 783 ματς. Ο Αμπρέου έχει περάσει μεταξύ άλλων από Ρίο Μπράνκο, Μπαγκαλάνιες, Νασιονάλ, Σολ ντε Αμέρικα, Ροζάριο, Μποταφόγκο, Ρίβερ Πλέιτ, Τίγκρες και Λα Κορούνια, ενώ αγωνίσθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-10. Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2017, ο Αμπρέου «μπήκε» στα ρεκόρ Γκίνες για τον ποδοσφαιριστή με τους περισσότερους επαγγελματικούς συλλόγους, όταν υπέγραψε στην Αουνταξ της Χιλής.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, 10:47



Source link