Ειδήσεις

Ομαλοποιείται σταδιακά η υδροδότηση στο Επιτάλιο Ηλείας -Είχαν μείνει μια βδομάδα χωρίς νερό!


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 18:32

Αποστολή στο Επιτάλιο Ηλείας: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Έντονη αναστάτωση επικρατεί από την προηγούμενη Δευτέρα (9/1) στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Επιταλίου του Δήμο Πύργου, λόγω διακοπής της υδροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια εργασιών επέκτασης της υδροδότησης σε κατοικίες του βόρειου τμήματος της κοινότητας που βρισκόντουσαν εκτός δικτύου ύδρευσης. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί εκτεταμένη βλάβη στους αγωγούς λόγω κακής συντήρησης προηγούμενων ετών και να μείνει για μια βδομάδα ένα χωριό 1.500 κατοίκων χωρίς νερό.

Τιτάνιες και συνεχείς είναι οι προσπάθειες της ΔΕΥΑ Πύργου για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης υδροδότησης στην Τ.Κ. Επιταλίου. Τις τελευταίες ημέρες, συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε πολλά σημεία του αγωγού.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής (15/1) επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση ώστε να ελέγχεται η πίεση και η ροή του νερού για τυχόν επιβάρυνση του αγωγού.

Η «Ζούγκλα» μετά από την αρχική καταγγελία που έλαβε από αναγνώστη της, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Επιτάλιο για επιτόπιο ρεπορτάζ και συνομίλησε με δημότες του χωριού για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Δείτε το video:

 

Όπως δήλωσε στη «Ζούγκλα» η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη: «Μετά από επτά ημέρες ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας, αλλά και των τεχνικών της ΔΕΥΑΠ, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Επιταλίου ότι το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πρόβλημα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά στη θητεία μας σε τέτοια έκταση, παρόλο που η δεξαμενή καθαριζόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι τεχνικοί μας δουλεύουν πυρετωδώς, νυχθημερόν για την πιο γρήγορη αποκατάσταση. Για όσους βιάστηκαν να μας …«δικάσουν», θέλω να τονίσω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή ώστε να υδροδοτηθεί νωρίτερα η τοπική κοινότητα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Πύργου, Γιώργο Καραστέργιο να δηλώνει: «Η ΔΕΥΑΠ και το τεχνικό της τμήμα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, εδώ και πολλές ημέρες για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και για μας ήταν ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά. Φροντίζουμε πάντα, υπό τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, για την επίλυση των θεμάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού».

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 18:36

Πηγή