Ειδήσεις

Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν η ζωή τους σε πυρκαγιά στη Μανίλα

Επιμέλεια: Αλ. Παπαδόπουλος

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, όταν πυρκαγιά έπληξε μια φτωχή κοινότητα στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, το απόγευμα της Δευτέρας, και κατέστρεψε 80 σπίτια, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξεκίνησε στον δεύτερο όροφο ενός σπιτιού σε έναν πολυσύχναστο οικισμό μέσα στην τεράστια πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων.

WATCH: Fire erupted in a residential community inside UP Diliman, Quezon City.

The fire started around 5am and reached 2nd alarm. It was declared under control as of 6:37am, according to @TXTFIRE. https://t.co/sDo55hP4UB

📹 Loyd Bien Abrena pic.twitter.com/mQLSCJIZXV


— CNN Philippines (@cnnphilippines) May 1, 2022

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσει η κόλαση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής Γκρεγκ Μπιτσάιντα.

Τα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, επισήμανε ο Μπιτσάιντα, διευκρινίζοντας, ότι οι έξι από τα θύματα ήταν ανήλικοι.

 «Τα σπίτια αποτελούνται από ελαφριά υλικά. Όταν ξέσπασε η φωτιά, οι άνθρωποι ήταν σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Μπιτσάιντα και συμπλήρωσε: «Ο σταθμός μας ήταν κοντά, αλλά δεν μπορούσαν να μας καλέσουν αμέσως».

Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα Μανίλα, με δεκάδες χιλιάδες σε παραγκουπόλεις όπου οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένες.

Πολλοί από τους κατοίκους της χώρας, έχουν εγκαταλείψει την αγροτική φτώχεια για να ζήσουν στη Μανίλα όπου υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας.



Πηγή