Ειδήσεις

Οι πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 11:58

Όταν το κρύο πιάσει για καλά και νιώθουμε ανάγκη για θαλπωρή, έχει φθάσει η ώρα για να επισκεφτεί κανείς τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Από την Μπρατισλάβα μέχρι το Παρίσι.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της Πράγας

Τα πολλά ιστορικά κτήρια στην Πράγα αποτελούν το ιδανικό μέρος για μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Τσεχίας γίνεται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης όπου ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο δεσπόζει πάνω από τους πολλούς πάγκους με παραδοσιακές τσέχικες χειροτεχνίες, στολίδια και λιχουδιές όπως το klobása, ένα τσέχικο λουκάνικο.

Χριστούγεννα στην Μπρατισλάβα με Lokše και Grog

Μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές βρίσκεται στην καρδιά της σλοβάκικης πρωτεύουσας. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρούνε από χειροτεχνίες μέχρι τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το lokše, ένα είδος τηγανίτας από πατάτα ή grog, ζεστό ρούμι με μπαχαρικά. Ο πύργος του παλιού δημαρχείου προσφέρει μια πανέμορφη θέα προς την αγορά.

Χριστούγεννα στο Σάλτσμπουργκ

Η κλασική χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται στην μπαρόκ παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ, η οποία αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ιστορικά κτήρια, παραδοσιακά καλυβάκια και o έναστρος ουρανός που αποτελεί τον «φωτισμό» της αγοράς, κάνουν μαγική την ατμόσφαιρα. Οι ρίζες της ανάγονται στον 15ο αιώνα.

Χριστούγεννα στη Βασιλεία με ρακλέτ και λέκερλι

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Βασιλείας θεωρείται η πιο όμορφη στην Ελβετία. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει το περίφημο ελβετικό ρακλέτ και λέκερλι (Läckerli) ένα καρυκευμένο ψωμί που μοιάζει με το λέμπκουχεν. Κρατώντας ένα ποτήρι ζεστό κρασί στο χέρι, αξίζει να κάνετε μια βόλτα μέχρι το Pfalz, ένα κρηπίδωμα, από το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε τον Ρήνο και την πόλη μέσα στα φώτα.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Μιλάνου

Το πιο διάσημο αξιοθέατο του Μιλάνου, ο καθεδρικός ναός, αποτελεί το ιδανικό μέρος για να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Πάνω από 60 περίπτερα προσφέρουν κάθε είδους γαστρονομικές απολαύσεις καθώς και χειροποίητα είδη από την περιοχή, όπως φάτνες και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Κολωνία: Η πιο δημοφιλής χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας

Τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες έχει κάθε χρόνο η χριστουγεννιάτικη αγορά στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας. Οι επισκέπτες προέρχονται από όλο τον κόσμο, ενώ όταν πρόκειται για προσφορές, η βιωσιμότητα και το δίκαιο εμπόριο λαμβάνονται υπόψη. Περίπου 150 περίπτερα προσφέρουν ζεστό κρασί, φαγητό και πολλά δώρα ενώ επί σκηνής παρουσιάζεται ποικίλο μουσικό πρόγραμμα.

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βελγίου

Το «Plaisirs d’Hiver» στις Βρυξέλλες είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βέλγιο με περίπου 240 πάγκους που καλύπτουν το κέντρο της πόλης. Υπάρχει ρόδα λούνα παρκ, παγοδρόμιο και πολλές εκδηλώσεις. Ένα σόου από φώτα μήκους 20 χιλιομέτρων απλώνεται σε όλη την πόλη μετατρέποντας κυριολεκτικά τις Βρυξέλλες σε «πόλη του φωτός».

Στρασβούργο: H πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Η γαλλική πόλη του Στρασβούργου, που βρίσκεται στα γερμανικά σύνορα στην Αλσατία, αυτοαποκαλείται «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων». Εδώ οργανώνεται η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας. Το «Christkindelsmärik» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1570 με πάνω από 300 πάγκους σε διάφορες πλατείες της πόλης.

Πατινάζ στους κήπους Tuileries του Παρισιού

Στο Παρίσι, οι λάτρεις των Χριστουγέννων είναι αρκετά «κακομαθημένοι» καθώς υπάρχει τεράστια γκάμα επιλογών. Η αγορά “Marché de Noël” στους κήπους Tuileries με το παγοδρόμιο, είναι αρκετά δημοφιλής όπως και το χριστουγεννιάτικο χωριό της Μονμάρτρης στην «Place des Abbesses» αλλά και η χριστουγεννιάτικη αγορά στο σιδηροδρομικό σταθμό Saint-Lazare, όπου τα γαλλικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους.

Χριστούγεννα στο ορυχείο χαλκού Φάλουν της Σουηδίας

Εμπειρία ζωής για όποιον μπορέσει να επισκεφτεί τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο πρώην ορυχείο χαλκού του Φάλουν και πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η αγορά πραγματοποιείται μόνο μια ημέρα κάθε χρόνο στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά προσφέρει πλήρες πρόγραμμα. Η επίσκεψη συνδυάζεται υπέροχα με μια περιήγηση στο ορυχείο. Καλά Χριστούγεννα!

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή