Τεχνολογία

Οι καινούριες οθόνες για επαγγελματίες Ultrafine OLED Pro της LG θέτουν νέα πρότυπα στην ποιότητα της εικόνας


18 Dec Οι καινούριες οθόνες για επαγγελματίες Ultrafine OLED Pro της LG θέτουν νέα πρότυπα στην ποιότητα της εικόνας

Posted at 10:21h
in HARDWARE
by Soustas

— H LG Electronics (LG) θέτει για άλλη μια φορά υψηλά τον πήχη των προσδοκιών για επαγγελματικής ποιότητας λύσεις προβολής, με την ανακοίνωση των οθονών LG UltraFine™ OLED Pro του 2022 (μοντέλα 32BP95E, 27BP95E). Παρέχοντας τα πλεονεκτήματα των αυτοφωτιζόμενων pixels της OLED στην επιφάνεια εργασίας, οι οθόνες αυτές προσφέρουν ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και εξαιρετική απόδοση HDR και SDR, κάτι το οποίο απαιτούν οι επαγγελματίες των οπτικών εφέ, όσοι επεξεργάζονται βίντεο αλλά και άλλοι δημιουργικοί ρόλοι της βιομηχανίας.

Τα νεότερα μοντέλα OLED Pro 32 και 27 ιντσών της LG διαθέτουν ανάλυση 4K UHD (3.840 x 2.160) με λόγο αντίθεσης 1.000.000:1 και 99% κάλυψη του χρωματικού χώρου DCI-P3, καθιστώντας τα ικανά να ανταπεξέλθουν ακόμα και για τα πιο λεπτομερή ψηφιακά έργα. Και οι δύο νέες οθόνες προσφέρουν ανεξάρτητο έλεγχο pixel για εντυπωσιακή πιστότητα και αντίθεση χρωμάτων. Επιπλέον, καθώς οι οθόνες OLED δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό, αυτές οι οθόνες UltraFine δεν παρουσιάζουν ούτε halo effect, ούτε blooming effect, δύο από τα πιο κοινά οπτικά φαινόμενα σε πολλές οθόνες LCD που αποσπούν την προσοχή του χρήστη.

 

Για να διασφαλιστεί ότι αυτά τα μοντέλα εμφανίζουν ζωντανά χρώματα όπως πρέπει, υπό τις βέλτιστες συνθήκες για την παραγωγικότητα, και οι δύο οθόνες OLED Pro, διατίθενται με αποσπώμενους αισθητήρες αυτορύθμισης/ self-calibration και τα καλύμματα οθόνης. Όταν ο αισθητήρας ρύθμισης/ calibration χρησιμοποιείται με το δωρεάν διαθέσιμο LG Calibration Studio software, μετρά το φως που εκπέμπεται από την οθόνη, σε χρονικά διαστήματα που ορίζονται από το χρήστη, και κάνει αυτόματα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να διατηρήσει υψηλό βαθμό ακρίβειας και συνέπειας στα χρώματα. Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια χρώματος και εικόνας, μπορεί να τοποθετηθεί το κάλυμμα, ώστε να αποτρέπονται οι αντανακλάσεις που αποσπούν την προσοχή και οι λάμψεις που προέρχονται από εξωτερικές πηγές φωτός.

 

Και οι δύο συσκευές UltraFine OLED Pro έχουν λεπτή, κομψή μορφή και είναι ελαφριές για εύκολη μετεγκατάσταση σε διαφορετικά δωμάτια και γραφεία. Η συμπεριλαμβανόμενη βάση συνδέεται με ασφάλεια στο πίσω μέρος της οθόνης με έναν απλό μηχανισμό, που χρειάζεται μόνο ένα κλικ (One-Click mechanism), και προσφέρει δυνατότητα προσαρμογής σε ύψος, περιστροφή και κλίση χωρίς να επηρεάζεται η σταθερότητα ή το στυλ.

 

«Σχεδιασμένες με γνώμονα τους δημιουργικούς επαγγελματίες, οι νέες οθόνες UltraFine OLED Pro παρέχουν απόλυτη, οπτική ακρίβεια με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και αξιόπιστες ρυθμίσεις/ calibration», δήλωσε ο Seo Young-jae, senior vice president  και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας ΙΤ της LG Electronics Business Solutions Company. «Η απίστευτη ακρίβεια, η ευρεία γκάμα χρωμάτων και η δυνατότητα πιστής αναπαραγωγής τόσο περιεχομένου HDR, όσο και περιεχομένου SDR, καθιστούν αυτές τις κορυφαίες λύσεις οθόνης ιδανικές για επαγγελματίες, που εργάζονται στις βιομηχανίες ταινιών και ψηφιακών μέσων».

 

Οι νέες οθόνες LG UltraFine OLED Pro θα είναι διαθέσιμες σε βασικές αγορές παγκοσμίως από τον επόμενο μήνα.

 

Προδιαγραφές:

 

 
32BP95E
27BP95E
Οθόνη
Οθόνη
OLED
OLED
Μέγεθος
31,5 ιντσών
27 ιντσών
Ανάλυση
4K UHD (3840 x 2160)
4K UHD (3840 x 2160)
Χρωματική γκάμα (τύπος.)
DCI-P3 99% Adobe RGB 99%
DCI-P3 99% Adobe RGB 99%
Λόγος Αντίθεσης
1,000,000:1
1,000,000:1
HDR
OLED Pixel Dimming HDR
OLED Pixel Dimming HDR
Οθόνη HDR 400 αληθινό μαύρο
Οθόνη HDR 400 αληθινό μαύρο
Χρόνος απόκρισης
1ms
1ms
Calibration
Self

Calibration

Ναι με το LG Calibration Studio
Ναι με το LG Calibration Studio
H/W Calibration
Ναι
Ναι
Εξαρτήματα
Self-Calibration Sensor
Ναι
Ναι
Κάλυμμα οθόνης
Ναι
Ναι
Συνδεσιμότητα
Διεπαφή
USB-C με παροχή ενέργειας 90W

USB x1 Upstream

x3 Downstream

HDMI

Εμφάνιση θύρας x2

USB-C με παροχή ενέργειας 90W

USB x1 Upstream

x3 Downstream

HDMI

Εμφάνιση θύρας x2

 

Όλα τα monitors της LG, υποστηρίζονται με 3 χρόνια συνολική εγγύηση και εγγύηση 0 pixel.

Πηγή